Porches – vakker keramikk

All keramikken er håndlaget og håndmalt, og inspirasjon til mønstre er hentet fra den mangfoldige historien og kulturen i Portugal. Algarve og spesielt området rundt Porches har lange tradisjoner med keramikk, så dette gleder i hvert fall jeg meg til. De som ikke er interessert i dette, kan få seg en øl, et glass vin og en deilig kake på stedets kafé. Vi andre kan bare glede oss!

Porches Pottery

Dette verkstedet ble startet i 1968 av den irske kunstneren Patrick Swift i samarbeide med portugisiske Lima de Freitas. Tross familiens irske bakgrunn er keramikken inspirert av gammel iberisk tradisjon, samt av gamle bondekjøkken og vakre hager. Ettersom alt er håndlaget, finnes ikke to like gjenstander. Alt males direkte. Keramikken lages også på stedet, etter en metode som opprinnelig var persisk, introdusert i Europa av maurerne.

Olaria (pottery) Pequena (lite)

Dette verkstedet var det Ian Fitzpatrick fra Skotland som startet i 1983, i et hus fra det 17. århundre, opprinnelig eid av Patrick Swift. Da han kom til Portugal jobbet han først med den kjente keramikeren Jorge Mealha. Den spennende keramikken vi finner her er ikke basert på å gjenskape tradisjonelle mønstre. Her dekoreres de unike gjenstandene med lokale motiver som fisker, oliven, sitroner eller rett og slett nonfigurativt.

… kanskje handler vi fra et av disse verkstedene … servise, vaser, mugger, fliser eller veggdekorasjoner. Alle gjenstander kan vaskes i maskin – men ikke sett i stekeovn eller dypfryser. Kan brukes i mikroovn, men ikke for ofte.

[showmap address=»Porches, Portugal» marker=»1″ map=»ROADMAP» zoom=»12″ scroll=»1″ street=»1″ zoomcontrol=»1″ pan=»1″ mapcontrol=»1″ overview=»1″]

×