Estói

Oppføringen av Palacio d’Estói startet i 1840 for Conde de Cavalhal. Han døde like etter at byggingen startet. Palasset var i familien Carvalhals eie til 1893. Da ble det solgt og I hht testamentet gikk pengene til de fattige i området.
Den nye eieren restaurerte stedet med hjelp av de beste arkitekter. Resultatet ble så flott at han ble utnevnt til greve av Estói i 1906.

Palasset var i familiens eie helt til 1987 da det ble kjøpt av Faro kommune, og i mellomtiden var det gjenstand for sørgelig forfall.

Palasset er en romantisk rosa blanding av arkitektoniske stilarter (art nouveau, barokk og rokokko), og det hevdes at gipstakene er de flotteste i hele Algarve.
Samme stil som Queluz palasset i Lisboa.
Ligger i vakre omgivelser med klassiske skulpturer, fontener og romantiske haver. Idag er palasset gjort om til pousada (hotell).

Milreu

Datert til 1. eller 2. årh. før Kristus. Det som i det 1. årh. var en bondegård ble i det 2. årh. omgjort til en luksus villa. Boligdelen ble fordelt rundt søylene og gulvene var dekket av mosaikk i forskjellige maritime motiv. Villaen hadde egne bad.

Man ser også rester av et tempel som senere ble omgjort til en kristen kirke i det 3. århundre og denne ble dermed én av verdens eldste kirker.

[showmap address=”Estói, Portugal” marker=”1″ map=”ROADMAP” zoom=”12″ scroll=”1″ street=”1″ zoomcontrol=”1″ pan=”1″ mapcontrol=”1″ overview=”1″]

×