Adega do Cantor – Cliff Richard

Cliff Richard (født Harry Webb) har i mer enn 40 år hatt et spesielt forhold til Portugal og Algarvekysten. Hans eiendom Quinta do Moinho ligger i Guia like nord for den kjente og svært turistifiserte byen Albufeira.

Da han i 2002 bestemte seg for å produsere vin, fikk produksjonsfirmaet navnet Adega do Cantor (sangerens vingård). Anlegget var ferdigstilt i 2003. Druene kommer fra de omkringliggende eiendommene Quinta do Moinho, Quinta do Miradouro og Vale do Sobreiro. Først og fremst dyrkes druer som egner seg i varmt og tørt klima, nemlig Syrah, Aragonez (=Tempranillo og Tinta Roriz), Trincadeira, Mourvedre og Alicante Bouschet.

Hvite druer er Arinto og Verdelho. Vinstokkene på Quinta do Moinho nyter godt av den kjølige havbrisen, noe som er en stor fordel.
Cliff Richard lanserte sin første vin Vida Nova (nytt liv) i 2002. I tillegg produserer han vinene Onda Nova (ny bølge) som har vunnet stor anerkjennelse både i Portugal og internasjonalt. Cliff Richard er aktiv både i vinmarkene og sammen med vinmakerne. Han eier 50% av produksjonsfirmaet. Resten eies av familien Nigel og Lesley Birch som har bodd i området i over 30 år. Cliff Richard sier at han i musikkbransjen har lært at det er viktig å omgi seg med dyktige folk. Derfor knyttet han til seg den kjente australske vinmakeren David Baverstock som har hatt stor suksess hos Quinta do Crasto i Douro og hos Esporão i Alentejo. I dag er sønnen i familien Birch, Max Birch, ansvarlig vinmaker, men de bruker fremdeles David Baverstock som konsulent.

Stedet er nå for salg, så om du har € 5.500.000,- – så kan det bli ditt.

×