Nazaré forbereder dårlig vær. Foto © RoyGabrielsen.com

Portugal forbereder mer dårlig vær [oppdatert]

Last updated:

Hele året, – men spesielt om vinteren – kan det blåse opp, og komme kraftig nedbør langs kysten av Portugal. De fleste byer langs kysten har nok gode rutiner for å beskytte seg mot mye vær, spesielt bølgene. Nazaré som ligger ved midt/nord – ved Silver Coast eller Oeste – har rutinene inne for å beskytte bygninger og veier nederst ved stranden, på en forsvarlig måte. Når man ser hva de gjør, så forstår man hvilke krefter som det været som kommer kan ha.

Jeg filmet litt i Nazaré ved en tidligere anledning, ved varsel om dårlig vær, og har laget en forkortet versjon på kun 45 sekunder. Den viser hvordan maskiner bygger barrierer av sand for at ikke bølgene skal ødelegge for mye – helst ingen ting.

Nå er det et slikt vær på vei denne helgen. Og det er fremdeles anbefalt å holde seg unna klipper. Særlig mot nord i Portugal skal man være forberedt på mye dårlig vær ved kysten.

Se været i Nazaré og resten av Portugal LIVE her.

Andre nettsteder som advarer mot været i helgen.
portugalresident.com/weather-warning

Onsdag kommer det enda en storm

Stormen Felix blir avløst av Gisele på onsdag denne uken. Gisele kommer fra nord mot sør og forventes å ha vindstyrke på opp mot 90 km/t, men i høyere strøk mellom 100 og 120 km/t.

Langs kysten forventes en bølgehøyde på 5-7 meter, med topper på over 10 meter.

Det er videre forventet torden og tornadoer. Dessuten skal man være forberedt på overforsvømmelse og fallende trær.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x