Nazaré


Tekst: Wikipedia – og foto/video :: Roy Gabrielsen


Nazaré er en by og en kommune i underområde Oeste og Leiria District , i Portugal.

Nazaré, Portugal. Foto © RoyGabrielsen.com

Det er en av de mest populære badesteder i Silver Coast / Costa de Prata, Portugal. Befolkningen i 2011 var 15 158, [1] i et område med 82,43 km². [2] Den foreliggende Mayor er Walter Chicharro, valgt av sosialistpartiet (Portugal) . Den kommunale ferie er 8 September med den Festas da Nazaré en religiøs og profan festival med prosesjoner, tyrefekting, fyrverkeri, folkedans og en rettferdig.

Byen består av tre nabolag: Praia (langs stranden), Sítio (en gammel landsby, på toppen av en klippe) og Paderneira (en annen gammel landsby, på en bakketopp). Praia og Sítio er koblet av Nazaré Fløibanen , en kabelbane.

Historie og legenden

De tidligste bosetningene var i Pederneira og i Síti, over stranden. De ga innbyggerne en tilflukt mot raser av Viking , senere franske , engelske og nederlandske pirater , som varte til så sent som i begynnelsen av 1800-tallet. [3]

Ifølge Legend of Nazaré , byen stammer sitt navn fra en liten tre statue av Jomfru Maria , en svart Madonna , brakt av en munk i det 4. århundre fra Nazareth , Holy Land , til et kloster i nærheten av byen Mérida, Spania . Statuen ble brakt til sin nåværende plass i 711 av en annen munk, Romano, ledsaget av Roderic , den siste Visigoth- konge i dagens Portugal. Etter deres ankomst til kysten bestemte de seg for å bli eremitter. Munken bodde og døde i en liten naturlig grotte, på toppen av en klippe over havet. Etter hans død og etter munkens ønsker, begravet kongen ham i grotten. Roderic forlot statuen av den svarte madonnaen i grotten på et alter.

Den første kirken i Sitio ble bygd over grotten for å feire en mirakuløs intervensjon i 1182 av Jomfru Maria , som reddet livet til den 11. århundre portugisiske ridderen Dom Fuas Roupinho (muligens en templar ) mens han jakter hjort en morgen i en tett tåke. Denne episoden er vanligvis referert til som Legend of Nazaré . Til minne om miraklet hadde han et kapell ( Capela da Memória ) bygget over den lille grotten, hvor den mirakuløse statuen var blitt etterlatt av kong Roderic etter munkenes død. Ved siden av kapellet, på en steinete klippe 110 meter over Atlanteren, kan man fortsatt se merket som er laget i fjellet ved en av hovene til Dom Fuas ‘hest. [nødvendig henvisning ]Denne kirken i Nazareth, høyt på den steinete utkanten over Pederneira-bukten, ble kjent som et landemerke i sjømannshåndbøker. [4][5]

I 1377 grunnla kong Fernando I av Portugal en ny, mer romslig kirke som ble fullstendig omformet mellom det 16. og 19. århundre. Den kirken Nossa Senhora da Nazaré er en rik barokk bygning, med flotte fliser på sitt interiør. Bak og over hovedalteret besøkende kan se og ærliggjore den mirakuløse statuen av vår Frue av Nazaré. (Kilde: Wikipedia)

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Strandliv på vinteren. Det fyret som er med, hvor det unge paret søker ly for vinden, ble senere den vinteren jevnet med jorden av en storm. Hele tuppen av moloen ble vekk.

 

Det var fint lys denne ettermiddagen, og jeg ville teste video med rå-format. Det ble fine farger. Denne flotte båten ligger på stranden hele året.

 

Hver vinter er det karneval. Og forberedelsene tar flere uker, og like før skal alt testes. Generalprøve.

 

Denne videoen viser forberedelsen til varslet storm. Det bygges barrikade av sand, for å beskytte bygningene langs stranden.

 

Nazaré har noe å by på selv om det er februar. Musikk :: pianista.pt

[showmap address=»Nazaré, Portugal» marker=»1″ map=»ROADMAP» zoom=»13″ scroll=»1″ street=»1″ zoomcontrol=»1″ pan=»1″ mapcontrol=»1″ overview=»1″]

×