São Martinho do Porto


Tekst: Wikipedia – og foto/video :: Roy Gabrielsen


São Martinho do Porto er en freguesia (sivil sogn) i Alcobaça kommune , i Oeste delregion i Portugal . Befolkningen i 2011 var 2.868, [1] i et område på 14,64 km². [2] Det var en by og fylke sete til 1855.

Historie

Området som ble dannet av Serra da Pescaria og ved Bouro-fjellet utgjorde i geologiske tider en enkelt øy . Da den ble delt, ga det opphav til São Martinho do Porto- bukten .

I historiske tider ble landsbyen nevnt for første gang i et brev bestått i 1257 av Friar Estevão Martins, 12. Abbot av Alcobaças Kloster . Bukta var havnehavnen i Alcobaça, hvor aktiviteter knyttet til fiske og skipsbygging ble utviklet. Den hadde, i 1801, 932 innbyggere . I 1839 ble menighetene i Alfeizerão, Salir do Porto og Serra do Bouro vedlagt. Den hadde i 1849 3.596 innbyggere.

Gitt den lokale utviklingen og bygging av bryggen , allerede rundt 1885 kom nabolaget til stranden for å huske en andre landsby.

Det ble konstituert en seaside resort som besøkes av adel og borgerskap siden slutten av 19-tallet, og ble kjent som «bidet av baldakiner». [3]

For tiden består landsbyen av to forskjellige kjerner:

Kilde: Wikipedia

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det er august og mange portugisere har ferie. Da er det varmt, og de trekker til stranden. På søndager er det helt fullt.

Dette er stranden filmet fra høyden like ved. Til høyden kan man kjøre med bil, og parkere. Men det er ikke plass til mange bilene. Men får du plass, er det verdt det.

Når det er sesong, så er portugiserne ikke avhengig av sol for å nyte strandlivet.

Vinteren har også sin sjarm – her som mange andre steder i Portugal.

Denne videoen er fra den mest populære parkeringsplassen ved stranden. Her står det alltid biler med noen som nyter utsikten.

[showmap address=»São Martinho do Porto, Portugal» marker=»1″ map=»ROADMAP» zoom=»13″ scroll=»1″ street=»1″ zoomcontrol=»1″ pan=»1″ mapcontrol=»1″ overview=»1″]

×