I Caldas er man i begivenhetenes sentrum

Caldas da Rainha


Tekst: Wikipedia – Foto/video :: Roy Gabrielsen


I Caldas er man i begivenhetenes sentrum

Caldas da Rainha er en mellomstor by i det vestlige sentrale Portugal i den historiske provinsen Estremadura og distriktet Leiria. Byen tjener som sete for den større kommune med samme navn og Comunidade Interkommunale do Oeste (OesteCIM, Interkommunale Vesten). Ved folketellingen i 2011 hadde kommunen en befolkning på 51.729 i et område på 255,69 kvadratkilometer, med 27.378 bosatt i byen. Selv om selve byen ligger ca 10,5 kilometer inn i landet, ligger tre av kommunens sivile sitteplasser på Atlanterhavet. Caldas da Rainha er best kjent for sine svovelholdige varme kilder og keramikk.

Byen ble grunnlagt i det 15. århundre av dronning Leonor (Rainha Dona Leonor), som etablerte et sykehus og en kirke på stedet for noen terapeutiske varme kilder. Hospital Termal Rainha D. Leonor (Queen Leonor Spring Water Hospital, eller Thermal Hospital) er den eldste spesialbygde institusjonen i sitt slag i verden, med fem århundrer historie. Byens navn, ofte forkortet til “Caldas”, kan oversettes som “Queen’s Hot Springs”, “Queen’s Spa” eller “Queen’s Baths”.

Caldas da Rainha er hjemsted for mange kulturinstitusjoner. Byens ni museer dekker kunst, historie og sykling. Kulturelle og sportslige steder inkluderer Centro Cultural e de Congressos, et senter for scenekunst, utstillinger og konferanser; Expoeste – Centro de Exposições do Oeste, som er vert for utstillinger og festivaler; en tyrefektring flere fotballbaner (fotball) og et multi-sports kommunalt kompleks. Caldas er vert for seks profesjonelle og høyere utdanningsinstitusjoner, inkludert en stor kunst- og designskole og en skole viet til keramikk. I 2014 hadde Caldas da Rainha den beste offentlige videregående skole i Portugal basert på nasjonale testresultater.
Fakta fra Wikipedia

Hver mai måned blir det avholdt et meget populært heste-show i parken i sentrum av Caldas da Rainha.
Rundt 10. august er det tid for natt-bazar
Hvis du er en av de som synes tyrefekting er ok, så følg med på plakater rundt i byen.
Det er så mye kultur i Caldas at man egentlig ikke trenger å reise noe annet sted.
Frukt-torget er noe man bare MÅ oppleve. Åpent hele året, bare ikke søndager.
Langfredag Påske med blomstring

×