Foz do Arelho


Tekst Wikipedia og Roy Gabrielsen – foto/video :: Roy Gabrielsen


Foz do Arelho startet som en liten landsby som tilhører sokkelen Serra do Bouro, og ble forfremmet til sognkategori 5. juli 1919. Så langt som det kan huskes, var Foz do Arelho alltid et sesongbestemt feriested , valgt av elitefamiliene. Verdt å merke seg, er den rike forretningsmannen Francisco Almeida Grandela, som fremmet flere lokale aktiviteter, for eksempel skoler, etc. som bidro til å utvikle regionen og økte livskvaliteten til de lokale innbyggerne. (Fra Wikipedia)

Hit dro eliten fra Lisboa i sommerferien. Nå er det alle slags mennesker her, og yrende liv om sommeren – og ikke en parkeringsplass å oppdrive.. August er høysesong, da dette er portugisernes feriemåned. I motsetning til Algarve, så er det hovedsakelig portugisere som ferierer her.

 

Foz do Arelho er et typisk ferieparadis om sommeren, – helt til og med september måned. Men de lokale bruker stranden hele året. Dette er en video fra romjulen 2012.

Sommeren er fantastisk her, men vinteren har sin sjarm også.

 

[showmap address=”Foz do Arelho, Portugal” marker=”1″ map=”ROADMAP” zoom=”13″ scroll=”1″ street=”1″ zoomcontrol=”1″ pan=”1″ mapcontrol=”1″ overview=”1″]

×