Mosteiro de Alcobaça. Foto © RoyGabrielsen.com

Mosteiro de Alcobaça – stedet du må se før du dør? #6

Last updated:

Mosteiro de Alcobaça, også kjent som Det kongelige klosteret Santa Maria de Alcobaça, ligger i sentrum av Portugal, litt sør for Tomar, som vi har besøkt tidligere.

Mosteiro de Alcobaça, er det er det første fullt gotiske verket som ble reist på portugisisk jord. Det ble startet i 1178 av munkene fra den cisterciensere orden . Det er klassifisert som et verdensarvsted av UNESCO og som et nasjonalt monument siden 1910, IPPAR . Den 7. juli i 2007, ble klosteret valgt som en av de syv underverker Portugal. I 1834 ble munkene tvunget til å forlate klosteret, etter vedtaket om å undertrykke alle religiøse ordre i Portugal, promulgert av Joaquim António de Aguiar, minister for kirkelige anliggender og rettferdighet for regjeringen for regensen av D. Pedro, Duque de Bragança.

Portugal’s Romeo og Juliet

Pedro I og Ines de Castro. Kjærligheten ble forbudt av faren til Pedro, og hun ble myrdet etter farens ordre. Etter å ha blitt kronet, drepte Pedro drapsmennene og sørget for at kroppen hennes for alltid skulle ligge nær ham i denne kirken

Mosteiro de Alcobaça

Det er ikke så lenge siden det ble laget en full artikkel fra dette klosteret. Artikkelen finner du HER.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x