Strengere tiltak fremover. Foto © RoyGabrielsen.com

Vi er i begrensningsfasen … hva nå?

Siden 26. mars er vi i begrensningsfasen for Covid-19-pandemien i Portugal, som bestemt av Generaldirektoratet for helse (DGS), og involverer hele helsesystemet, offentlig og privat. Inntil da ble inneslutningsfasen implementert.

Dette skriver Raquel Duarte, pulmonolog ved Sykehus i Vila Nova de Gaia / Espinho i JN.pt.

HVA BESTOD INNESLUTNINGSFASEN AV?

På dette stadiet ble det iverksatt tiltak for å forhindre og minimere overføringen av viruset, gjennom rask oppdagelse av tilfeller, implementering av passende kontrolltiltak for å forhindre spredning av viruset, evaluering av spredning og forberedelse av fremtidige svar. Tiltak inkluderer isolasjon av saker, profylaktisk isolasjon og aktiv overvåking av nære kontakter, grensekontroll, utdanning og forsterkning av forebyggende tiltak i samfunnet (f.eks. Håndhygiene, åndedrettsmaske, sosial avstand, avlysning av massehendelser ) og koordinering mellom helsemyndighetene.

HVA ER NYTT MED BEGRENSNINGSFASEN?

Begrensningsfasen (portforbud) er stadiet da viruset spres gjennom samfunnet, og det er ikke lenger mulig å vite hvem som smitter hvem. Hvem som helst er en potensiell sender. Denne fasen anerkjennes av helsemyndigheter når det er bevis på overføring i samfunnet og de foregående fasene ikke lenger er tilstrekkelige til å takle epidemien.

HVA ER FORMÅLET MED BEGRENSNINGSFASEN?

Begrensningen (portforbudet) tar sikte på å redusere konsekvensene av sykdommen og dens dødelighet, samt å redusere den sosiale og økonomiske virkningen, og omfatter alle sektorer (enkeltpersoner, samfunn, helsetjenester, økonomiske sektorer, blant andre).

HVA OVERSETTES DET TIL?

Det betyr først og fremst i alles engasjement, i oppfatningen av at hvem som helst kan være en risiko for en annen person. Aldri har isolasjon og rasjonell bruk av helsetjenester vært så nødvendig …. De fleste situasjoner vil være milde sykdomsformer som kan følges hjemme, og frigjør sykehusbehandling for de alvorligste situasjonene som trenger det. Familielegen din er bare en telefonsamtale unna.

Få med deg de viktige nyhetene fra Portugal.
Meld deg på nyhetsbrev – nederst på siden.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x