Illustrasjonsfoto fra Bragança. Foto © RoyGabrielsen.com

“Unormal” økning i bobiler og turister langs kysten bekymrer ordførere

“Unormal” økning i bobiler og turister langs kysten bekymrer ordførere – For å bli – eller på reise?

Denne uken har lokalbefolkningen langs kysten av Alentejo rapportert om en “unormal” økning i bobiler og turister som angivelig søker tilflukt fra det nye viruset, ifølge beretningene til flere ordførere i regionen.

“Mange bobiler sirkulerer” rundt om i kommunen, “sannsynligvis på grunn av at vi ikke er like smittet med koronaviruset i Alentejo”, sa ordføreren i Grândola, António Figueira Mendes. I nabokommunen Santiago do Cacém, i distriktet Setúbal, var situasjonen identisk denne uken med “en unormal tilstrømning” av bobiler “av forskjellige nasjonaliteter”, noe som resulterte i tilstoppede parkeringsplasser, som tvang den lokale BNI til sende dem på avgårde, beskrev presidenten for menighetsrådet, David Gorgulho, til nyhetsbyrået Lusa.

“Informasjonen som kom til oss, var at det var en unormal tilstrømning av bobiler, fra forskjellige deler av Europa, til kysten, og selvfølgelig at coronavirus-pandemien kan være den eneste begrunnelsen for denne situasjonen på denne tiden av året,” sa Gorgulho .

I mellomtiden har andre europeiske statsborgere som ferierer i Portugal og for tiden bor i bobiler, kjempet for å kunne forlate det nasjonale territoriet og krysse den lukkede spanske grensen for å kunne komme tilbake til hjemlandet. Heldigvis, et tillegg til stengingen av den portugisisk-spanske grensen, tillatt fram til 15. april, åpner imidlertid for passering av bobileiende turister gjennom ni strengt kontrollerte punkter langs grensen, overvåket av myndighetene. Før dette var disse turistene opptatt av at de ikke kunne komme hjem.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x