Nesten tomt. Foto © RoyGabrielsen.com

Unntakstilstand: regjeringen begynner å forklare hva det hele betyr

Regjeringen utarbeider nå lister over bedrifter som må stenges, og virksomheter som trenger å holde åpent. Nå kommer det meldinger ut i nasjonal presse.

Først og fremst er det et faktum at selvfølgelig folk får lov til å forlate hjemmene sine. De har all rett til å gå tur med hundene sine, kjøpe mat, gå på apoteket og / eller banken. 

Noen mennesker har til og med fortsatt lov til å gå på jobb, selv om ‘fjernarbeid fra hjemmet’ egentlig er regelen nå.

Andre enn disse få grunnene, forventes det at folk blir hjemme.

Liste over tiltak. Det forventes at listen vil bli oppdatert:

 1. Alle virksomheter som krever fysisk tilstedeværelse av kunder / kunder skal stenge med unntak av supermarkeder, bensinstasjoner, apotek og banker.
 2. Det blir utarbeidet en positiv liste over bedrifter som MÅ holde seg åpne (sier Expresso og forklarer at utover etableringer som er anbefalt av DGS, kan det være andre, som de som selger dyrefôr).
 3. Det blir utarbeidet en negativ liste over virksomheter som MÅ stenge. En av de overordnede bekymringene er at distribusjonslinjene må opprettholdes (og for at dette skal være mulig, må også produksjonen få lov til å gå foran).
 4. Restauranter og barer kan alle forbli åpne, men vil bare få lov til å selge “take away” eller gjennomføre hjemmeleveranser.
 5. ‘Telearbeid’ (hjemmefra på datamaskiner / enheter) er nå obligatorisk for alle funksjoner som kan utføres på denne måten.
 6. Offentlige tjenester skal reduseres til ‘det essensielle’.
 7. Alle fritids- / kulturtjenester og institusjoner må forbli stengt: dette dekker biblioteker, kinoer, temaparker, klubber, treningssentre etc.
 8. Medieorganisasjoner må fortsette å jobbe så lenge sosiale distansetiltak er sikret.
 9. Offentlig transport holder seg i drift, om enn i redusert kapasitet.

Ny liste kl 14.00 portugisisk tid:

I perioden med unntakstilstanden, kan innbyggerne bare reise på offentlige veier for følgende formål:

 1. a) anskaffelse av varer og tjenester;
 2. b) Utførelse av profesjonelle aktiviteter som ikke kan utføres fra det personlige hjemmet under telearbeid;
 3. c) Anskaffelse av nødvendige og essensielle forsyninger for utøvelse av profesjonell aktivitet, når det utføres i et telearbeidsregime;
 4. d) Reiser av helsemessige årsaker, nemlig med det formål å skaffe helsehjelp og transportere personer som slik omsorg bør administreres til;
 5. e) Reiser av andre presserende grunner, nemlig med formål:

Transport i tilfeller der det er behov for akutt mottak av ofre for vold i hjemmet eller menneskehandel; Reise med veterinærer, dyreholdere for veterinærmedisinsk hjelp, omsorgspersoner fra kolonier autorisert av kommunene, frivillige fra zoofile foreninger med avhengige dyr som trenger å gå til dyrehjem og dyrefredningsteam.

 1. f) Forskyvning av familiære årsaker, for å hjelpe sårbare mennesker, mennesker med nedsatt funksjonsevne, barn, foreldre, eldre eller andre pårørende;
 2. g) Forskyvning av andre avgjørende familiære grunner, nemlig oppfyllelsen av deling av foreldreansvar, bestemt av avtale mellom innehaverne av den samme eller av den kompetente domstol;
 3. h) Reise til bankbyråer og forsikringsmegler eller forsikringsbyråer;
 4. i) Korte turer med det formål fysisk aktivitet, idet det er forbudt å utøve kollektiv fysisk aktivitet, med tanke på mer enn to personer for dette formålet;
 5. j) Korte turer med det formål å gå kjæledyr;
 6. k) Reise med personer med gratis transport, utstedt under lovlige vilkår, i utøvelsen av sine funksjoner eller på grunn av dem; 

Reise av ansatte ved diplomatiske, konsulære oppdrag og internasjonale organisasjoner i Portugal, så lenge de er relatert til utførelsen av offisielle funksjoner;

 1. m) Gå tilbake til personlig hjem;
 2. n) Andre aktiviteter av lignende art eller av andre grunner av force majeure eller bydende nødvendighet, så lenge de er behørig begrunnet.

Regjeringen vil også bestemme at private kjøretøy kan reise på offentlige veier for å utføre aktivitetene nevnt i forrige avsnitt eller for å fylle bensin på bensinstasjoner.

“Restauranter og barer kan alle forbli åpne, men vil bare få lov til å selge “take away” eller gjennomføre hjemmeleveranser.”

“Restauranter og barer kan alle forbli åpne, men vil bare få lov til å selge “take away” eller gjennomføre hjemmeleveranser.”
Chão da Parada
Det er lov å gå tur med hunden, – men noen velger å la hunden gå tur alene?
Chão da Parada
×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x