Unntakstilstand – nye regler fra 10. januar

Unntakstilstand – nye tiltak – oppfølging av tiltak fra 1. desember.
Ministerrådet besluttet å gjennomgå og endre tiltakene for å begrense pandemien. Gitt dagens regime er følgende endringer fremhevet. Det er www.afpop.com som melder dette.

Følgende tiltak trer i kraft 10. januar:

 • Obligatorisk hjemmekontor over hele fastlandet (til 14. januar);
 • Barer og nattklubber kan åpne 14. januar;
 • Maksimalt belegg i offentlige virksomheter på 1 person per 5 kvadratmeter;
 • Skolene starter 10. januar;
 • Forbud mot inntak av alkoholholdige drikkevarer i offentlige rom, med unntak av esplanadas.

EUs digitale COVID-sertifikat (som beviser full vaksinasjon ELLER negativ test ELLER restitusjon) er obligatorisk for tilgang til:

 • Restauranter;
 • Turistbedrifter og alojamento lokale;
 • Kulturforestillinger;
 • Arrangementer med tildelte plasser;
 • Treningsstudioer.

Presentasjon av en negativ COVID-test er obligatorisk for tilgang til:

 • Besøk på sykehjem;
 • Besøk til pasienter innlagt på helseinstitusjoner;
 • Barer og nattklubber;
 • Store arrangementer og arrangementer uten tildelte steder eller i improviserte arenaer;
 • Idrettsanlegg (i henhold til DGS-reglene).

Hvis du er fullvaksinert med boosteren gjort for mer enn 14 dager siden, er du fritatt for å vise negativ test på barer/nattklubber, sykehjem, helseinstitusjoner og visse store arrangementer.

Gratis hurtige antigen-tester i Portugal:
De hurtige antigentestene (TRAg) utført i apotek og laboratorier som følger den eksepsjonelle refusjonsordningen vil fortsatt være gratis og folk kan få 4 gratis tester per person per måned i januar. Rask antigentesting for COVID vil bli refundert med 100 % for innbyggere i Portugal. Listen over apotek og laboratorier som utfører raske antigentester for profesjonelt bruk er økt og arbeidstiden er utvidet. Den kan konsulteres på Infarmeds nettstedslenker.

Endringer i COVID-isolasjonsperioden

 • Isolasjonsperioden reduseres til 7 dager;
 • Isolering gjelder nå kun positive tilfeller og deres samboere;
 • Personer med boosterdose er unntatt fra isolasjon. Det er vår forståelse at samboere som har fått booster er unntatt fra isolasjon dersom partneren tester positivt, men vi avventer lovens kunngjøring for å bekrefte dette. SNS24-tjenesten vil selvsagt gi passende råd ved positiv test.

EU Digital COVID-sertifikat – oppdatering av boostervaksinasjonen
Vi informerte i fjor om at det vil bli en oppdatering av boostervaksinasjonskodene på EUs digitale COVID-sertifikat, informasjonen som ble rapportert ble hentet fra SNS-nettstedet:
“EU-kommisjonen har nå bestemt at det skal komme en oppdatering av kodene som brukes for å vise hele vaksinasjonsskjemaet. Sertifikatet vil vise 3/3 for personer som allerede har fått boosterdoser etter to dose vaksinen og 2/1 for de som har mottatt booster etter en enkeltdosevaksine eller som har blitt frisk fra viruset.”
Imidlertid fungerer ikke dette oppdateringssystemet i Portugal ennå. I stedet vil du se dato og type for siste vaksinasjon, sammen med en oppdatering av utløpsdatoen. Vi er ikke sikre på når dette systemet vil fungere som det skal, men vi anbefaler at medlemmene bærer det lille papirvaksinasjonskortet med bevis på boosteren. Som alltid vil vi informere medlemmene dersom systemet endres.

Selvplanlegging av COVID-vaksinasjon
Medlemmer kan ha opplevd problemer med nettsiden for selvplanlegging av COVID-vaksinen/boosteren. Vi kan informere deg om at nettsiden er oppdatert og nå er oppe og går. Vær oppmerksom på at oppsettet har endret seg, men planleggingsprosessen forblir den samme.

Reise
I tillegg til tidligere informasjon om reiser:

Suspensjonen av flytrafikken fra land i sørlige Afrika ble opphevet i desember. Autoriserte reiser er imidlertid bare de som anses som nødvendige, det vil si de som finner sted av faglige, studie- og familiegjenforeningsgrunner, eller av helsemessige eller humanitære årsaker. Ved ankomst til Portugal må reisende fra Mosambik, Sør-Afrika, Botswana, Eswatini (Swaziland), Lesotho, Namibia og Zimbabwe gjennomgå en 14-dagers profylaktisk isolasjonsperiode. Denne isolasjonsperioden slutter for reisende som tester negativt for en SARS-CoV-2 screeningtest utført på den tredje dagen etter ankomst.

I henhold til gjeldende tiltak må alle reisende med destinasjon eller transitt i det nasjonale territoriet presentere et negativt laboratorietestresultat til SARS-CoV-2 før ombordstigning, utført innen 72 timer, hvis PCR-type; eller innen 48 timer, hvis hurtig antigentype.

Disse tiltakene forblir i kraft til 9. februar 2022 – men kan som vanlig revideres når som helst avhengig av utviklingen av den epidemiologiske situasjonen i forskjellige land eller regioner i verden.

Som du vil se på lenken ovenfor, krever reglene for innreise til Portugal at alle reisende sender inn enten en PCR-test eller en Rapid Antigen-test. Disse testene kan ikke være et “selvtest”-sett som du har levert hjem til deg, men må være tatt på et autorisert testsenter. Selvtester er heller ikke akseptable for innreise til Portugal.

Inn i Portugal ved LAND grenser
Reglene for landegrenser finner du på nettsiden til AFPOP:
https://afpop.com/en/afpop-latest-news-1?aid=157&bx=1

Açores regler
https://destinoseguro.azores.gov.pt/?page_id=8908
Du finner en oversettelsesknapp nederst til venstre på skjermen.

Madeira regler
https://www.visitmadeira.pt/en-gb/useful-info/corona-virus-(covid-19)/information-covid-19

Reisekrav over hele verden:
Vennligst sjekk HER.

Status per 7. januar 2022. Blodrødt over det hele..
×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x