Statsminister Costa. Bilde fra YouTube

Undervisning avbrytes i 15 dager uten fjernundervisning

Avbrytelsen kompenseres i skolekalenderen. Lærere vil motta 66% av lønnen hvis de ikke fjernarbeider. Universiteter må kanskje justere eksamensplanene. Costa rettferdiggjør karantenen med sterk vekst av den britiske stammen, som er mer overførbar. Dette melder publico.pt nå etter statsministerens kunngjøring sent i ettermiddag.

Statsministeren har kunngjort at barnehager, ATL, skoler og universiteter vil være stengt i 15 dager fra fredag. Nedleggelse av alle utdanningsnivåer vil i praksis være en ferieperiode som vil bli kompensert med klasser på dager med andre hvileperioder som er fastsatt i skolekalenderen. Det blir ingen fjernundervisning i løpet av disse 15 dagene, i motsetning til det som skjedde i mars i fjor, i den første karantenen.

Til tross for “all den ekstraordinære innsatsen som skolene har gjort” for å kunne undervise personlig, blir “føre-var-prinsippet” beordret til å avbryte undervisningsaktivitetene i 15 dager, sa statsministeren, torsdag, etter å ha møtt Ministerrådet. .

Costa begrunnet regjeringens tilbaketrekning i beslutningen om ikke å stenge skoler med den nye koronavirusstammen som først ble identifisert i Storbritannia, som er mer overførbar.

”Selv om eksperter sier at dette viruset ikke lenger påvirker helsen, sier de at det har høyere virusbelastning og mye raskere spredning. Dette avbruddet har kostnader, og derfor bestemte vi oss for at det, i stedet for et personlig avbrudd, til og med er et undervisningsavbrudd i aktiviteter som kan kompenseres ved å forkorte eller eliminere andre hvileperioder, la han til og sendte disse justeringene til utdanningsministeren.  

I kommunikasjonen han sendte til landet torsdag ettermiddag, startet statsministeren med å si at “det er en veldig kraftig vekst” av den britiske belastningen : den gikk fra 8% i forrige uke til 20%, og potensielle studier spår en utbredelse i Portugal. som kan nå 60% neste uke.

Barnepasseskoler (barnehager) er fortsatt åpne for barn under 12 år som har foreldre fra bestemte grupper (for eksempel helsepersonell, brannmannskap og sikkerhetsstyrker). Utdanningsinstitusjoner for barn med spesielle pedagogiske behov vil også være åpne.

I forhold til høyere utdanning er institusjonene i eksamensperioden og “de må kanskje justere denne evalueringsplanen” (denne avgjørelsen vil være opp til hvert universitet og hvert yrkeshøgskole).

Statsministeren kunngjorde også nedleggelsen av Citizen-butikker og domstoler, som bare vil fungere for hastesaker. Tjeneste for publikum opprettholdes i andre offentlige tjenester etter avtale, slik det har vært tilfellet hittil.

Foreldre til barn opp til 12 år med berettiget fravær og støtte identisk med mars

Foreldre til barn opp til 12 år har rett til berettiget fravær fra jobb og støtte som er identisk med det som ble gitt i den første innesperringen i mars 2020. Tiltak treffes for å støtte familier med barn under 12 år.

Foreldre “vil ha berettigede fravær fra jobben, hvis de ikke fjernarbeider, og støtte identisk med det som ble gitt i den første fasen av inneslutning”, som tilsvarer 66% av godtgjørelsen, sa statsministeren.

I den forrige innesperringen var blant de avanserte tiltakene økonomisk støtte til foreldre som må gå glipp av arbeidet for å bli hjemme med barn under 12 år på grunn av nedleggelse av skoler.

Støtten tilsvarte to tredjedeler av grunnlønnen, utbetalt i like deler av arbeidsgiveren og trygden.

Artikkelen er lang og detaljert, og du finner hele på publico.pt.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x