Von Bündnis 90/Die Grünen Nordrhein-Westfalen from Düsseldorf, Nordrhein-Westfalen - Flickr, CC BY-SA 2.0, Link

Tysk politiker ber Portugal om å avslutte “Golden Visa”

Den tyske politikeren Sven Giegold (European Green Party), som følger økonomiske skandaler som LuxLeaks” of “Panama Papers”, sa denne uken om “Luanda Leaks” – at saken er sjokkerende og ber om en handling fra den portugisiske regjeringen for å avslutte programmer som “Golden Visa”.

Sven Giegold reagerer på påståtte økonomiske ordninger fra den angolanske forretningskvinnen Isabel dos Santos, som også berører EUs medlemsland som Portugal, – snakket Sven Giegold om en “sjokkerende skandale fordi den rammer et av de fattigste landene i verden,” Angola.

Det tyske medlem av European Green Party, som er en aktivist i å fordømme korrupsjonssaker som ‘LuxLeaks’ eller ‘Panamá Papers’, etter å ha delt denne ‘oppgaven’ med det portugisiske parlamentsmedlemmet Ana Gomes, understreket at “det er noe Portugal bør gjøre “etter utgivelsen av ‘Luanda Leaks’.

“Den portugisiske regjeringen bør få slutt på “Golden Visa”-visum [oppholdstillatelse gitt til utenlandske investorer] fordi dette gjør at denne typen saker kan oppstå, og gjør det lettere å gjøre forretninger i Europa uten kontroll fra banktilsyn” og også ” letter transaksjoner med skitne penger “.

“Det er uakseptabelt for den portugisiske regjeringen som en sentrum-venstre regjering å støtte denne typen system”, insisterte Sven Giegold og argumenterte for at “Portugal har en viktig rolle” i denne økonomiske skandalen i Angola.

Når det gjelder Europaparlamentet, sa Giegold at det burde være en “offentlig debatt” om saken på neste plenumssamling 10. til 13. februar, men han påpekte at dette avhenger av agendaen og tilgjengeligheten til de politiske gruppene.

Når det gjelder kommisjonen, foreslo Giegold at lovene for å bekjempe skatteundgåelse og unndragelse skulle strammes inn og harmoniseres over hele EU, med tanke på at “det er mange forskjeller i skatteregime” mellom medlemslandene.

Han ba også om sanksjoner for “Luanda Leaks”, “banker og tilsynsmyndigheter som angivelig ikke fulgte loven om hvitvasking av penger”.

“Dokumentene som ble avslørt viser at pengene kom fra tvilsomme kilder, og dette viser at disse enhetene, som burde ha respektert loven, ikke tok de nødvendige skritt,” sa han.

International Consortium of Investigative Journalism avslørte på søndag mer enn 715 000 filer, under navnet ‘Luanda Leaks’, med detaljerte økonomiske ordninger til Isabel dos Santos og hennes ektemann, Sindika Dokolo, som ville ha tillatt penger å bli hentet fra den angolanske offentlige statskassen , ved hjelp av skatteparadiser.

I følge etterforskningen har Isabel dos Santos angivelig satt opp et dekningsopplegg som tillot henne å avlede mer enn 100 millioner dollar (ca. € 90 millioner) til et Dubai-basert selskap med Paula Oliveira, en venn av Isabel dos Santos og administrator av multimediaoperatøren NOS, som den eneste erklærte aksjonæren.

Artikkelen er hentet og oversatt fra The Portugal News.

Alle våre Luanda Leaks artikler.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x