Ting å tenke på ved frakt for andre personer

Det er en ting man skal tenke på når man ber om transport-tjenester, – eller man tilbyr/aksepterer slike tjenester.

Ved tollkontroll er det den som frakter pakken som er ansvarlig for innhold. Det er likegyldig hvem som eier den.

Med mindre det lages papirer på varen(e)/pakken med spesifikasjon på hva det er og vekt/verdi. Normalt skal man da bruke spedisjonsfirma, og innom tollvesenet. Dersom det eventuelt må betales gebyrer til spedisjon eller toll, så er det befrakter som står ansvarlig.

Jeg har selv opplevd å bruke 10 timer på tollstasjon fordi det jeg fraktet ikke hadde samme status som den jeg fraktet for oppga. Jeg kunne ikke legge ut 12 tusen kroner, så “oppdragsgiver” måtte ringe inn en kortbetaling.

Når jeg aksepterer å ta med noe småtteri – eller f.eks. en koffert – så forlanger jeg at pakken/kofferten er åpen, så jeg kan kontrollere innhold.

Jeg fikk rådet av en som har drevet med transport mellom Iberia og Nord-Norge i flere år.

Jeg har hatt forspørsel om å hente kofferter i Barcelona, som skulle til Østlandet. Når jeg forlangte kontroll av innhold – ble det ikke noe av.

Samme utfordring gjelder passasjerer med bagasje. Passasjeren kan fraskrive seg eierskap til pakken/kofferten ved tollkontroll.

Kjøre andres bil, – som ikke er en leiebil – kan bli alvorlig. Hva skjuler det seg i bilen?

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x