TAP’s juleflypriser “uanstendig”

PSD-partiet Madeira har lansert kritikk mot nasjonalflaggskipet TAP i forhold til prisene som flyselskapet tar for reiser i løpet av juletiden.

“Dette er uanstendige priser”, erklærte PSD-nestleder Bruno Melim i plenumet til den lovgivende forsamlingen på Madeira. Dette melder theportugalnews.com.

Spørsmålet ble reist av den sosialdemokratiske parlamentarikeren Carlos Rodrigues, som uttalte at “en person fra Madeira som har til hensikt å komme hjem i julen, vil betale 1.143 euro for å fly med TAP”.

Varamedlemmene minnet om at disse prisene blir belastet av et flyselskap hvis aksjekapital er 72,5 prosent eid av staten, med tanke på at republikkens regjering ser på Portugal “som å starte i Braga og slutte på toppen av Sagres”, uten å anta at Atlanterhavet er dimensjon.

Bruno Melim antydet at prisene som TAP krevde i julen er “to og en halv ganger dyrere enn i et engelsk selskap”, så studenter fra Madeira som går på utdanningsinstitusjoner på kontinentet, er bare i stand til å returnere til regionen på dette tidspunktet til studentprogrammet “Insular”.

Basert på dette programmet implementert av den regionale regjeringen, betaler studenter som bor på Madeira bare € 65 for turer mellom øya og fastlandet.

Nestlederen henviste til at statsbudsjettet for 2021 kun inneholder midler til mobilitetstilskudd til flyreiser, men nekter å løse problemet med maritime forbindelser med kontinentet, og legger dette økonomiske ansvaret fast på den regionale regjeringen.

Parlamentarisk leder for PS / Madeira, Miguel Iglésias, innrømmet at han var enig i kritikken rettet mot TAP og anså det som “synd hva du må betale” når en person ønsker å reise på dette tidspunktet, så han foreslo at partene i regionen “samarbeider om denne saken, for å prøve å løse problemet”.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x