TAP. Foto © RoyGabrielsen.com

TAP vil bli nasjonalisert på grunn av manglende avtale med private aksjonærer

Staten og Atlantic Gateway nådde ikke enighet om lånet til flyselskapet.

TAP kommer til å bli nasjonalisert på grunn av manglende enighet mellom staten og private aksjonærer om lånet på 1,2 milliarder euro. Infrastruktur- og boligministeren, Pedro Nuno Santos, endte opp med å bekrefte nasjonaliseringen av TAP i en høring i Komiteen for konstitusjonelle saker, rettigheter, friheter og garantier, tirsdag, med uttalelsene han ga.

Pedro Nuno Santos forsterket at “TAP er for viktig til å droppes”.

“Vi kan ikke bli begrenset til å se på resultatet av TAP som selskap. Vi snakker om en av de største nasjonale eksportørene, det bringer halvparten av turistene,” forklarte statsråden og ba om viktigheten av den nasjonale transportøren å bli sett på, og scenariet med å unnlate å støtte selskapet. “Det er ikke et bidrag til nettoresultatet som vi bør se på, men som et verktøy for nasjonal utvikling. Ikke bare er det 10.000 arbeidere, det er også nasjonale selskaper som selger for 1300 millioner euro til TAP. Vi må kunne se på virkeligheten. Det ville være en katastrofe. Bare religiøse fanatikere i det frie markedet hadde råd til å slippe TAP”, angrep Pedro Nuno Santos, og kritiserte det liberale initiativet.

Ledelsen av Atlantic Gateway gjorde det umulig å  godkjenne statslånet til flyselskapet, noe som førte til brudd med regjeringen. 

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x