TAP-fly. Foto © RoyGabrielsen.com

TAP gjenopptakelsesoperasjon bekrefter behovet for offentlig kontroll av selskapet

Porto 26. mai 2020 (Lusa)PCP forsvarte i dag at gjenopptakelsen av TAPs operasjon, med et “veldig utilstrekkelig” antall flyreiser fra Porto, bekrefter behovet for en “effektiv offentlig kontroll” som setter flyselskapet til tjeneste for landet.

“Den siste nyheten om erstatning av flyreiser med TAP, med et veldig utilstrekkelig antall fra Porto lufthavn, kan ikke være misvisende. De bekrefter heller det vesentlige spørsmålet: behovet for effektiv offentlig kontroll av TAP og hevder det som et “flagg” til tjeneste for landet og dets utvikling “, påpeker direktoratet for den regionale organisasjonen i Porto (DORP) i PCP i en uttalelse.

Flyselskapets plan om å gjenoppta driften ble kjent på mandag og forutsetter 27 ukentlige flyvninger til slutten av juni og 247 den påfølgende måneden, hvor flertallet er fra Lisboa.

For juli planlegger TAP direkteforbindelser fra Porto til Paris, Luxembourg og Madeira.

For partiet, som la fram et forslag om nasjonalisering av TAP i begynnelsen av mai, tilsvarer ikke antall forbindelser og flyreiser som nå er definert for Porto lufthavn behovene til befolkningen og heller ikke i regionen, og på den annen side, “reflekterer alternativene ledelse som ikke prioriterer utviklingen av landet som helhet “.

“Faktisk er dette nok en episode på grunn av den ødeleggende privatiseringen utført av PSD / CDS-regjeringen som PS-minoritetsregjeringen aldri ønsket å snu ordentlig, og ga opp den nødvendige offentlige kontrollen over selskapet og den strategiske definisjonen av dets alternativer”, forsvarer den regionale retningen.

Uten å devaluere alvoret i avgjørelsen, anser PCP at det haster med en statlig intervensjon, “som redder selskapet, men overtar den offentlige kontrollen, og setter den til tjeneste for landet og dets utvikling”.

Flyselskapet har allerede informasjon om gjenopptakelse av aktivitet tilgjengelig på nettstedet sitt, og gir beskjed om at rutene kan endres dersom omstendighetene krever det.

Det nasjonale luftfartsselskapet har praktisk talt stoppet sin drift siden begynnelsen av pandemien, i bildet av hva som skjedde med de andre selskapene, berørt av inneslutningen og lukking av grenser for å inneholde covid-19.

Ifølge en rapport fra nyhetsbyrået AFP har den covid-19-pandemien allerede forårsaket mer enn 346.000 dødsfall og smittet mer enn 5,5 millioner mennesker i 196 land og territorier. Nesten 2,2 millioner pasienter ble ansett som kurert.

I Portugal døde 1.342 mennesker fra 31.007 som ble bekreftet å være smittet, og det er 18.096 gjenopprettede tilfeller, ifølge generaldirektoratet for helse.

Vår kommentar til saken

Etter hva vi ser av nyhetene, så har TAP et behov for 850 millioner euro for å kunne gjenoppta driften.

Kinesere er interessert i å overta selskapet, men regjeringen ser på muligheten for å gjøre selskapet statlig igjen.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x