Folk nyter varmen ved stranden. Foto © RoyGabrielsen.com

Parlamentet godkjenner obligatorisk bruk av utendørsmasker i 70 dager

Forslaget forutsetter at obligatorisk bruk av masker i offentlige rom vil være i kraft i 70 dager, en endring fremmet av PS, selv etter at PSD har trukket seg tilbake innen den første perioden på 120 dager. BE (VenstreBlokken) og PAN klarte å få godkjent et endringsforslag (med identiske forslag) som bestemmer realiseringen av bevissthetskampanjer for viktigheten av å bære masker i kampen mot covid-19.

Se HER for oversikt over politiske partier i Portugal. Opprinnelig forslag var 90 dager. Lovforslag som sendes til godkjenning hos presidenten, blir sjelden endret eller avvist.

Den nye loven bestemmer at bruk av en maske – som ikke kan erstattes av et visir – er obligatorisk for personer over ti år, bevegelse eller opphold i offentlige rom og veier “når den fysiske avstanden som er anbefalt av helsemyndigheter viser seg å være upraktisk. ”.

Denne forpliktelsen kan fravikes “i forhold til personer som er en del av samme husholdning, når de ikke er i nærheten av tredjeparter” eller ved å fremlegge en medisinsk attest om flerfunksjonshemming eller medisinsk erklæring som bekrefter at den kliniske tilstanden eller den kognitive funksjonsnedsettelsen ikke tillater bruk av masker.

Det er heller ikke obligatorisk å bruke maske når “det er uforenlig med naturen til aktivitetene som folk utfører”.

Inspeksjonen “er sikkerhetsstyrkenes og det kommunale politiets ansvar” og manglende bruk av maske utgjør en overtredelse, sanksjonert med en bot mellom 100 og 500 euro.

Portugal står for minst 2.245 dødsfall forbundet med covid-19 i 109.541 bekreftede tilfeller av smitte, ifølge den siste bulletinen fra Generaldirektoratet for helse (DGS).

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x