Skolene kan fortsette å være stengt “lenge etter” påskeferien

Statsminister, António Costa, har innrømmet i parlamentet at stengningen av skoler kan “gå mye lenger” enn påskeferien på grunn av covid-19-pandemien.

I parlamentarisk debatt, først som svar på Catarina Martins, fra Bloco de Esquerda, og deretter til Jerónimo de Sousa, fra PCP, innrømmet Costa at “sannsynligvis” regjeringen vil bestemme å “forlenge” nedleggelsen av skoler “langt utover påsken ferien”, melder ThePortugalNews.

Lederne for PCP og BE spurte ham om hvorvidt den utøvende myndigheten ville utvide tilskuddet som ble opprettet for foreldre som må være hjemme med barn under 12 år, hvis skoler har stengt, til påskeferien.

Regjeringssjefen åpnet ikke for utvidelsen av dette tiltaket i løpet av ferien, da denne pauseperioden allerede var forutsett i skolekalenderen.

Støtten til foreldrene forventes å utvide etter ferien, og det er på dette stadiet av responsen at Costa innrømmet at skolene blir stående uten klasseromsundervisning, ettersom han spår at skolene vil være stengt.
Og som svar til Jerónimo de Sousa gjentok han forklaringen og innrømmet til slutt: “Den tredje perioden vil sannsynligvis ikke være mye annerledes enn den har vært i disse ukene.”

Suspensjon av ansikt til ansikt klasser på skoler var et tiltak som ble vedtatt av regjeringen allerede før erklæringen om unntakstilstand.

I mellomtiden har skoleledere innrømmet mulig suspensjon av prøver og eksamener i 9. klasse, samt utsettelse av videregående eksamener til september, på grunn av covid-19-pandemien, men uttalte at en offisiell avgjørelse først vil bli tatt i april.

Skolene har vært stengt i en uke, klassene er på avstand, og alle data peker til dette fortsetter på grunn av spredningen av covid-19, hvis topp av sykdommen forventes å oppstå etter 14. april ifølge eksperter.

Blant lærere og studenter gjenstår spørsmålet om prøver og eksamener vil finne sted på de planlagte datoer, men svaret på mulige endringer vil først komme etter påskeferien, advarte utdanningsministeren denne uken.

Lusa snakket med presidentene i de to foreningene av skoleledere som er enstemmige i å si at det er nødvendig å vente til 9. april. Inntil da kan “man bare snakke om mulige scenarier”, forklarte presidenten for National Association of School Leaders (ANDE), Manuel Pereira, i uttalelser til Lusa.
Manuel Pereira vurderer imidlertid at “det ikke er fornuftig å tenke på måleprøver”, som i år skal begynne i begynnelsen av mai for andreårsstudenter.

Ideen er bekreftet av Filinto Lima, president i National Association of Directorers and Groupings and Public Schools (ANDAEP) som husket at vurderingstestene “involverer veldig komplisert administrativ logistikk”, siden de årlig holdes av studenter i 2., 5. og 8. år med skolegang. Disse testene teller ikke med til sluttkarakteren og har som mål å oppdage læringsvansker.

Eksamener i 9. klasse, som teller mot sluttkarakteren, kan også bli suspendert i år, tatt i betraktning situasjonen landet opplever.
“Vi må ivareta de essensielle eksamenene, som er for tilgang til høyere utdanning,” sa Filinto Lima, og refererte til testene til elevene i det 11. og 12. året av skolegang.

Presidenten for ANADEP sa at “muligheten for at disse prøvene skal holdes i september ikke bør utelukkes”, og dermed gi studenter og skoler tid til å forberede seg.

“Dette er et atypisk år”, bekrefter Manuel Pereira, og understreker at det viktigste i denne prosessen er “å prøve å sikre studenters rettferdighet og likhet” i tilgangen til høyere utdanning.

Å starte neste skoleår senere kan være en annen effekt av skoleavslutninger og fjernundervisning.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x