Sats heller på sykkel i sentrale områder som Lisboa, Estoril og Cascais

Kommer du som turist til Lisboa, Estoril eller Cascais, kan du være sikker på én ting hvis du kommer med bil. Parkering er ikke det letteste, og du kan regne med å bruke 30-60 minutter på å finne noe ledig.

Kommer du med fly, kan leiebil være fristende, men de bilene har akkurat samme problem. Sats derfor evnt. på å parkere der det er plass – litt utenfor sentrum, og gå til fots til de områdene hvor det finnes sykler til leie – på samme måte som i Oslo, og mange andre større byer.

Kommunene har som regel tatt ansvar for å etablere utleiesykler og vedlikehold av disse. Det finnes også globale internasjonale aktører. Last ned App’en til aktuell aktør, og følg instruksjonen.

De kommunale syklene i Cascais er lette å finne, og godt kommunisert. Det samme i Lisboa’s nedre bydel. Langs elven. Foto © RoyGabrielsen.com

Lokaltog

På strekninga Cascais, Estoril og videre inn til Lisboa (eller omvendt), er lokaltoget et fornuftig alternativ. I Lisboa finnes det mange parkeringshus, men det er stort press på de – og derfor ikke alltid ledig plass.

På lokaltoget burde du finne vindusplass på sjøsiden. Det er mye å se på. Men fortvil ikke, det er mye å se på, på landsiden også.

Lokaltoget på endestasjonen i Cascais går langs hele strandstrekningen inn til Lisboa, som også er endestasjon. Enklere kan det ikke bli. Foto © RoyGabrielsen.com

Selv synes jeg kombinasjonen lokaltog og fotgjenger er det beste alternativet. Sett av tid til å kunne gå.

Kommenter gjerne nedenfor hvis du har tilleggs-tips om dette emnet.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x