Ryanair

Ryanair flyr inn og ut av Portugal fra juli

Ryanair skal tilbake og fly inn og ut av Portugal fra 1. juli.

Nyheter om at det billige irske flyselskapet vil hente 40% av sine vanlige flyreiser fra “de fleste av sine 80 baser over kontinentet” kommer i det forvirrende øyeblikket da Storbritannia har kunngjort at de vil innføre en to ukers karantene på passasjerer flyr inn i landet fra juni. Dette melder Portugal Resident.

Hvordan dette kan fungere for ferierende som bestemmer seg for å tilbringe tid i sommer i Portugal, er det ‘store spørsmålet’. Delvis svar er imidlertid gitt av Italia.

Expresso sier denne uken, Italia inngår avtale med forskjellige land for å sikre “ingen gjensidige karantene”.

Storbritannia, ifølge papiret, har allerede inngått en slik avtale med Frankrike.

Italia søker avtaler også med Frankrike, så vel som med Tyskland og Spania. Dermed er det muligens bare et spørsmål om tid før Portugal etablerer sine egne ‘trygge flygende protokoller’ for å støtte den nasjonale reiselivssektoren.

Foreløpig er det vi vet om Ryanairs delvis tilbakevending til luften, at den kommer med alle nødvendige hygienetiltak og -begrensninger, og krever at passasjerer blir i setene i stedet for å stå i kø for toaletter ombord.

Forklar rapporter, folk som ønsker å gå på toalettet mens de er ombord, må informere kabinpersonalet og vente på å bli “kalt”.

Men utover den slags begrensninger vil alt bli som man er vant til: med en start på 40% som øker til 80% av de normale rutene innen september.

Ja, alt dette er avhengig av ingen andre problemer på virusfronten, men mer og mer i disse dager ser konsensus ut til å være at ”økonomier må begynne å gjenåpne”. Dette viruset vil være med oss ​​i lang tid, er budskapet, og vi må “lære å leve med det”.

Selskapets administrerende direktør Eddie Wilson sa: “Etter fire måneder er det på tide å få Europa til å fly igjen, slik at vi kan gjenforene venner og familier, la folk komme tilbake til jobb og la økonomier som er avhengige av turisme, som Spania, Portugal, Italia, Hellas, Frankrike og andre, for å berge det som er igjen av turistsesongen.

Wilson garanterer at Ryanair vil jobbe i “strengt samarbeid med helsemyndighetene for å garantere at flyreiser respekterer mest mulig tiltak for å begrense spredningen av Covid-19”.

Passasjerers temperatur vil sannsynligvis bli tatt på tidspunktet for innsjekking, og Michael O’Leary, administrerende direktør i Ryanair Group, har innrømmet at fly vil frakte “færre passasjerer enn normalt”, understreker Financial Times. For noen uker siden fordømte O’Leary ideen om å fly fly med “redusert kapasitet” som “idiotisk” ( klikk her ).

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x