Regler som gjelder fra nå av – 7. februar

Dette er det som ble bekreftet i lovdekretet om tester for innreise til Portugals fastland, gyldigheten av EUs digitale COVID-sertifikat og gyldigheten av Rapid Antigen-testene:

Reise
Endringer vedrørende tester for å reise inn til Portugals fastland
Den portugisiske regjeringen har kunngjort at det ikke lenger vil være nødvendig å presentere en negativ test for å krysse grensen til Portugal, for de som har et EU Digital COVID-sertifikat (eller annet bevis på vaksinasjon som er anerkjent) med:

Fullført primærvaksinering, for mer enn 14 dager siden og mindre enn 270 dager siden siste dose, med vaksine mot COVID-19 eller
Hvis innehaveren hadde en boosterdose av en vaksine mot COVID-19 eller
Hvis innehaveren har bevis på gjenoppretting.

Hvis folk ikke har det ovenfor, vil de trenge et bevis på negativ test, det vil si en PCR-test som ikke er eldre enn 72 timer eller en antigen hurtig-test som ikke er eldre enn 24 timer.

Vennligst merk: Alle passasjerer må fortsatt fylle ut et Passenger Locator Form (individuelt) online på https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card. Skjemaet må fylles ut elektronisk etter innsjekking og før avgangstid. QR-koden som genereres når du fyller ut skjemaet kan presenteres på papir eller digitalt.

Gyldighet for EUs digitale COVID-sertifikat
Sertifikatet for vaksinasjon vil bekrefte:
Fullføring av primærvaksinasjonsserien til den respektive innehaveren, for mer enn 14 dager siden og mindre enn 270 dager siden siste dose;
Tar en boosterdose.

Testsertifikatet vil bekrefte at innehaveren har vært underlagt:
En PCR-test de siste 72 timene, med negativt resultat;
En antigen hurtig-test innen de siste 24 timene med negativt resultat.

Når det gjelder gjenvinningsattesten opprettholdes gjeldende regler, den er gyldig i 6 måneder.

Validitet for antigen hurtig-tester (TRag).
Når det gjelder gyldigheten av antigentester, kreves det at de utføres innen de foregående 24 timene med negativt resultat (i stedet for de foregående 48 timene). PCR-testen forblir den samme og må gjøres i løpet av de siste 72 timene.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x