Skogbrann på fjellet i Portugal

PSP arresterte ni personer for brannstiftelse de siste ni månedene

(Vår kommentar) Mange av skogbrannene i Portugal er det vi kan kalle “menneskeskapt” – d.v.s. påsatt. Enten ved uforsvarlig omgang med ild, eller en syk trang til å se det brenne. T.o.m. brannmenn har blitt arrestert for brannstiftelse.

Lisboa, 4. november 2020 (Lusa)Ni fengslede for brannstiftelse og 115 administrative lovbrudd skyldes PSPs inspeksjonsaktivitet mellom 1. februar og 31. oktober for å forebygge og bekjempe skogbranner, rapporterte dette politiet i dag. .

“I dette tidsvinduet utførte PSP 7554 overvåkings- og inspeksjonshandlinger, som involverte 11.994 politimenn som til sammen tilbaketok 88.662 kilometer, støttet av 4114 kjøretøyer”, indikerer en uttalelse fra PSP om overvåkings- og inspeksjonsaktiviteten som ble utført i området for dets kompetanse. territoriale.

PSP sørget også for 1397 handlinger for å øke bevisstheten og informasjon om brannforebygging, som involverte 4 365 borgere, og disse handlingene fokuserte på reglene om bruk av brann, landlig brannrisikoindeks, definisjon av kritiske soner og nettverk av baner drivstoffhåndtering.

I tillegg mottok og videresendte dette politiet gjennom 112-nødlinjen, hvis drift, kontroll og ledelse er permanent garantert av PSP, i samme periode (februar / oktober) 13 871 anrop relatert til brannene, noe som tilsvarer et daglig gjennomsnitt på 60 telefonkontakter.

I følge PSP, av 115 innbruddsmeldinger, var de vanligste overtredelsene manglende overholdelse av forebyggende tiltak (unnlatelse av å utføre handlinger og arbeid med drivstoffhåndtering), utførelse av brenning av rester (branner) og bål uten tillatelse eller i midlertidige vinduer. forbudt og ulovlig eller uregelmessig avsetning av tre og andre brennbare produkter.

Aktiviteten stammer fra tilstanden til PSP som et organ som er en del av Integrated Operations and Relief System, involvert i denne nasjonale innsatsen av National Operational Directive nº2 – DECIR (Special Fire Fighting Device) fra 2020, utstedt av National Civil Protection Authority (ANPC) .

I uttalelsen ber PSP også alle innbyggere om å forberede tiltak for drivstoffhåndtering på land i tide, spesielt de omkringliggende boligområdene.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x