Parlamentet i Lisboa

Protest mot forsinkelser i oppholdstillatelser samler hundrevis i Lisboa

Rundt 100 mennesker, hovedsakelig borgere fra Bangladesh, Pakistan og India, står i dag – 18. april – ved døren til Agency for Migration and Asylum Interaction, i Lisboa, for å klage på forsinkelser i tildelingen av autorisasjonskort for lovlig opphold i Portugal. Dette melder Lusa i dag.

Samlingen begynte rundt klokken 10.30 og en representant for disse innbyggerne forklarte journalistene at misnøyen hovedsakelig har å gjøre med ventetiden, som i noen tilfeller overstiger ni måneder, for å få fornyet oppholdstillatelsen.

Ashiqul Islam protesterte i dag med sin kone og 9 måneder gamle datter, som allerede har portugisisk statsborgerskap fordi hun ble født i Portugal.

Paret, fra Bangladesh, vil gjerne ta med datteren på besøk til besteforeldrene, men kan ikke forlate landet fordi de ikke har fornyet oppholdstillatelse for å kunne reise inn i Portugal igjen.

Immigranten fortalte Lusa at til tross for at datteren hans ble født i Portugal, kan han ikke be om sosial støtte fordi kortet hans ikke har blitt fornyet.

Han sa også at han for ikke lenge siden dro til et jobbintervju som han sier gikk bra og for en jobb han var kvalifisert for, men han endte opp med å bli ekskludert da de spurte ham om situasjonen hans var regulert i Portugal og han måtte svare at han ikke hadde lovlig opphold.

Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
×
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x