Portugal – reiseinformasjon fra Regjeringen.no 15/10

Fastlands-Portugal har ikke karantenebestemmelser, og norske borgere kan reise inn i landet uavhengig om man er turist eller har opphold her. Spesielle innreiseregler gjelder for øygruppene Asorene og Madeira. For mer informasjon om tiltak for å begrense smitte med koronavirus i Portugal, se under punktet Helse, samt artikkel på ambassadens nettsider norway.no/portugal. Dette melder Regjeringen.no torsdag 15. oktober.

Kriminaliteten i Portugal er på linje med andre vest-europeiske land. Det er viktig å ha reiseforsikring. Særlig på steder med mange mennesker, i de største byene og i Algarve forekommer lommetyverier, veskenapping og lignende former for kriminalitet. Vær derfor ekstra oppmerksom på turiststeder, uteservering og offentlig transport (trikkene 15 og 28 i Lisboa er spesielt utsatt).

Pass, kredittkort, billetter og penger bør ikke oppbevares i samme veske eller lomme. Man må i tillegg passe på å ikke la vesker, sekker o.l. bli stående uten tilsyn. Ha gjerne vesken på fanget under offentlig transport, kafé- og restaurantbesøk og lignende. Det kan være lurt å legge igjen en del penger og verdisaker på et sikkert sted. Innbrudd i biler, spesielt leiebiler, er heller ikke uvanlig. La ikke verdisaker ligge igjen i bilen, selv ikke ved korte stopp.

Ambassaden har registrert en økning i rapporteringen av innbrudd i ferieleiligheter leid på det private markedet gjennom utleietjenester som for eksempel Airbnb.

For full oversikt – se oppdatert informasjon på Regjeringen.no.

Dersom du mistenker smitte eller sykdom

Dersom man mistenker at man er smittet, skal man ta kontakt med sitt reiseforsikringsselskap. Portugisiske helsemyndigheter har en 24 timers telefontjeneste som er tilgjengelig på engelsk (tast 9), telefonnummer +351 808 24 24 24. Dersom man mistenker at man er smittet, skal man ringe dette nummeret og følge deres anvisninger. 

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x