Oil Refinery, Sines Portugal. Foto © Discovod / Shutterstock / NTB scanpix

Portugal rangert som nummer to i EU om å oppnå klimamål

Portugal har blitt plassert på andre plass, blant europeiske land i en rangering når det gjelder ambisjoner om mål og tiltak for å oppfylle Paris-avtalen om klimaendringer.

European Climate Action Network (CAN-Europe) mener at det bare er Sverige som er bedre enn Portugal på dette området. Værst ut kom Irland og Polen.

Rangeringen av EU-landenes ambisjoner og fremgang i kampen mot klimaendringer, vurderer både rollen som medlemsstatene spiller i å sette ambisiøse klima- og energi mål og retningslinjer, og hvilken fremgang de gjør for å redusere karbonutslipp og fremme fornybar energi og energieffektivisering hjemme.

De fem EU-landene som skårer høyest er Sverige (77 prosent av punktene), Portugal (66 prosent), Frankrike (65 prosent), Nederland (58 prosent) og Luxembourg (56 prosent).

Organisasjonen ZERO sier: “Det er flott at Portugal er et foregangsland i klima-forbedringene, som er på linje med det karbon-nøytrale målet som skal oppnås i 2050. Den eneste ulempen med disse klima-målene er planene om å starte olje- og gassboring både onshore og offshore.”

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x