The World's Most Spoken Languages

Portugal nummer 7 over mest brukte morsmål

Når det gjelder verdens ti mest talte språk, har antallet en tendens til å variere betydelig mellom kildene. I følge Ethnologue er kinesisk (og alle dens varianter som Mandarin og Wu) det klart mest talte språket i hele verden med 1,31 milliarder brukere. Det er omtrent 16 prosent av verdens befolkning. Det er faktisk mellom 7 og 13 viktigste regionale grupper av det kinesiske språket, og mandarin er den mest brukte (898 millioner brukere).

Spansk er vidt utbredt i Sør-Amerika, så vel som Spania. Spansk er planetens nest mest brukte språk med til sammen 460 millioner brukere ifølge Ethnologue. Engelsk har 379 millioner brukere, mens arabisk har 319 millioner. Sistnevnte inkluderer 19 forskjellige varianter, hvorav egyptisk arabisk er det mest talte (64,5 millioner brukere), etterfulgt av Algerisk arabisk (29,3 millioner brukere).

Portugisisk havner på en hederlig syvende-plass med 221 millioner brukere. Mye på grunn av de tidligere koloniene, bl.a. Brazil, Angola, Mosambik, Macao, Kapp Verde, Sao Tome og Principe og Goa. (Kom gjerne med rettelser i kommentarfeltet nedenfor..)

Kilde: statista.com

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x