Portugal nummer 30 på listen over minst korrupte land

Listen med korrupte land for 2019 inneholder 180 land, og Portugal har plass nummer 30. Danmark, New Zealand og Finland ligger på topp. Norge som nummer 7.

Transparency International ga ut sin korrupsjonsoppfatningsindeks for 2019 og organisasjonen sier at, – til tross for at antikorrupsjons-bevegelser fikk fart over hele verden i fjor, har et svimlende antall land vist liten eller ingen forbedring i å takle problemet.

Indeksen rangerer 180 land og territorier for opplevd korrupsjon i offentlig sektor med 0 som betyr “svært korrupt” og 100 som betyr “veldig rent”. Denne gangen scoret mer enn to tredjedeler av landene 50 eller under, noe som betyr at de har alvorlige problemer med å forhindre stygt spill i sine offentlige sektorer. Gjennomsnittlig global poengsum var 43.

Danmark og New Zealand kom begge først, med en score på 87 etterfulgt av Finland, Singapore og Sverige. Somalia var nederst i indeksen med en score på bare 9, fulgt av Sør-Sudan og Syria med henholdsvis 12 og 13.

Transparency International sa at bare 22 land så en betydelig forbedring i resultatene de siste åtte årene, inkludert Hellas, Guyana og Estland. I løpet av den samme tidsperioden registrerte 21 land en betydelig nedgang med Canada, Nicaragua og Australia blant sine rekker.

USA hadde en skuffende poengsum på 69 i år, den dårligste poengsummen på åtte år.

Klikk på kartet for info om landet.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x