Albufeira, Algarve. Foto © RoyGabrielsen.com

Ordførere i Algarve oppfordrer eiere av fritidsboliger til å holde seg borte

Algarve Resident melder at feriehuseiere får beskjed om å holde seg borte fra Algarve under koronavirusutbruddet. Presidenten for Algarve kommunes forening (AMAL), som samler regionens 16 ordførere, innga bønnen under et intervju med den statlige TV-kanalen RTP etter rapporter om et økende antall mennesker som reiser til Algarve for å bo i fritidshusene.

Onsdag rapporterte SIC at et par reiste med buss fra Lisboa til Portimão, der de eier et fritidshus, mens de ventet på testresultatene til coronavirus som kom tilbake positive ( klikk her ).

Som AMAL-president António Pina forklarte, strider dette mot alt myndighetene prøver å oppnå ved å oppfordre folk til å være hjemme og unngå unødvendige reiser for å kontrollere spredningen av viruset.

Med antall bekreftede tilfeller i Algarve nå opp til 99 og den epidemiske vekstkurven som klatrer “høyere” enn landsgjennomsnittet, håper Pina at innbyggerne vil følge rådene og bli hjemme.

“Disse menneskene som reiser hit fra andre områder setter risikoen for det Algarvianske folket har gjort så langt,” sa han til RTP.

“Vi vil normalt ønske dem velkommen med åpne armer, men nå trenger vi dem til å følge anbefalingene og være hjemme, men i deres primære bolig,” sa han.

Presidenten for AMAL, som også er ordfører i Olhão, har også sagt at han gjerne vil se mer politi på adkomstveier til Algarve.

Han foreslo at trafikkbrigader kunne gjennomføre stopp for å fraråde folk å reise hit av noe annet enn faglige grunner, med fare for at regionen ser antall tilfeller vokse enda mer.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x