Orden som er opptatt av rekruttering av portugisiske sykepleiere i Europa

Lisboa, 7. november 2020 (Lusa) Ordem dos Enfermeiros (OE) uttrykte sin bekymring i dag med rekrutteringen av portugisiske sykepleiere i Europa, og avslørte at de siste to ukene tilbud fra land som Spania, Storbritannia, Tyskland og Nederland.

Så utfordringen i Portugal kan om kort tid være å beholde sitt helsepersonell her.

Selv skriver de på sin webside:

Orden av sykepleiere blir daglig konfrontert, med særlig insistering de siste to ukene, med anmodninger om rekruttering av portugisiske sykepleiere fra flere europeiske land (Spania, Storbritannia, Tyskland og Holland), som tilbyr årlige kontrakter, transport og gratis overnatting.

Forslagene, som ble intensivert i den første bølgen av pandemien, er nå mer og med mer fordelaktige forhold fra sykehus, men også vedrørende sted å bo. Bare fra Spania har det vært fem kontakter de siste dagene, fra Galicia til Kanariøyene, med tilbud på 30 tusen brutto euro i året. Nederland tilbyr derimot, i tillegg til de beste vederlagsvilkårene, overnatting, transport og språkkurs.

Denne situasjonen gjelder Ordem dos Enfermeiros, som gjentar overfor regjeringen behovet for å finne mekanismer for å beholde sykepleiere i Portugal, som ikke går gjennom tilbudet om fire måneders kontrakter, som vi har advart.

Til tross for den enstemmige anerkjennelsen av sykepleiernes arbeid med å bekjempe pandemien, er det ingen insentiv, risikable eller smertefulle subsidier eller anstendig godtgjørelse.

Bare i 2019 ba mer enn fire tusen sykepleiere ordren om sykepleiere om å erklære seg for utvandringsformålet, et rekordantal som tredoblet seg i forhold til 2017, og som representerer en økning på 64% sammenlignet med 2018, og for øyeblikket er det nesten 20 tusen Sykepleiere i utlandet og regjeringen bør være opptatt av å lage mekanismer slik at de kan komme tilbake.

Etter åtte måneders pandemi med utmattede sykepleiere og mange smittede som ikke er i stand til å arbeide, er det viktig at formen for å ansette sykepleiere blir vurdert, samt arbeidsforholdene.

“Vi kan ikke fortsette å kjøpe fans og eksportere sykepleiere,” sier OEs president, Ana Rita Cavaco.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x