Pingo Doce kø under pandemien. Foto © RoyGabrielsen.com

Oppdatert liste over de tre fasene for åpning av Portugal (4+18. mai)

Vi er allerede én uke inn i første fase, og listen over hva vi skal forholde oss til endres hele tiden. Dette er listen p.t.

Regjeringen pleier å komme med endringer torsdag ettermiddag. Følg med.

Tredje fase vil derfor muligens komme like før helgen

  1. FASE – 4. MAI

Lokaler opp til 200 m2;

Små butikker;

Frisører, barbers, bilstativ, registreringskontorer (Conservatória), Finanças og ikke-konsentrerte offentlige tjenester (bare etter avtale);

Bokhandlere, biblioteker og arkiver;

Busser med førerhus for å isolere dem;

Individuelle sportslige aktiviteter som tennis, surfe og golf; (uten å bruke garderober eller klubbhus).

Masker: Som kjent er det nå nødvendig med masker, med fare for betydelige bøter for manglende overholdelse, i hovedsak alle situasjoner der folk vil samles i et hvilket som helst antall i en bygning eller på offentlig transport. Kostnadene til masker er nå redusert ettersom regjeringen har redusert momssatsen for masker (og også desinfiserende geler) fra 23% til 6% fra i dag (fredag).

Avtaler: Vi forbereder et faktablad for afpop medlemmer med informasjon om hvordan de kan avtale (online eller via telefon) til: Conservatoria, Finanças & IMT (SEF er allerede forklart i vår bostedskontinens Bulletin).

  1. FASE – 18. MAI

Lokaler opp til 400 m2;

Restauranter / kafeer *, museer, terrasser og lignende;

palasser;

Barnehager (i denne første fasen kan foreldre fortsatt velge å fortsette å være hjemme med støtte fra familien);

Skoler (klasser / eksamener for bare 11. og 12. klasse);

Kommuner kan bestemme seg for å åpne andre virksomheter. For eksempel, hvis en plass har mer enn 400 m2, men ikke konsentrerer mange mennesker, kan kommunen bestemme seg for å åpne den.

  • Restauranter: Dette refererer til at restauranter / kafeer er åpne for kunder som ønsker å spise i lokalene i motsetning til å ta med hjem. Det er angivelig noe bekymring fra restauranteiere at de ennå ikke har fått noen informasjon om hvilke begrensninger de vil måtte overholde, og vi vil gjøre hva vi kan for å holde deg oppdatert.

Annen informasjon:

Strender: Beach Prosedyre Manual er fremdeles i diskusjon og detaljene er ennå ikke kjent, men det antydes at badesesongen kan starte i juni, forutsatt at situasjonen fortsetter å forbedre seg i Portugal. Det forventes selvfølgelig at strandreisende vil bli pålagt å holde sosial distanse, både inn og ut av vannet, og at det vil være begrensninger på størrelsen på grupper og antall mennesker som får lov til å være på strendene. Når regjeringen publiserer strandguiden, vil vi publisere informasjonen til medlemmene.

Brannklarering: Den utvidede fristen for huseiere for å sikre renslighet av land rundt eiendommene deres er utvidet igjen, og du har nå til slutten av mai for å fullføre godkjenningen. Husk at eiendomseiere er forpliktet til å rengjøre trelemmer og brennbart materiale og rense jordene sine i en stripe på ikke mindre enn 50 meter rundt hjemmene sine. HER er en lenke til vår informasjon om landrydding.

Hageavfall: Vi har blitt informert av Bombeiros om at forbrenning av avfall er tillatt til slutten av juni med mindre annet blir anbefalt, med de vanlige begrensningene og instruksjonene for å kontakte lokale Bombeiros før og etter brenningen. De medlemmene som ikke ønsker å brenne hageavfallet, bør kontakte lokalt råd for å forhøre seg om samlinger.

Dokumenter: Disse dokumentene som utløper etter 24. februar, vil bli akseptert til 30. juni. Etter denne datoen vil de være gyldige hvis du har en avtale, men bare hvis du har bevis for avtalen.

Husk:

Gjenvinnbart avfall: Innsamlingen av avfall fortsetter som du vet, men det er noen retningslinjer du bør ta hensyn til. Masker, hansker og lommetørklær kan ikke gjenvinnes; de må alltid kastes i vanlig søppel. Disse materialene vises tilsynelatende i store mengder i Eco-punkter, og havner i sorteringslinjene. I tillegg til at de ikke kan gjenvinnes, kan de være forurenset. Forurenset avfall kan ikke gjenvinnes; det må alltid kastes i vanlig avfall. Denne regelen gjelder alle personer som har inngått COVID-19 eller som er i karantene for samme mistanke. Alle i karantene skal ha avfallet sitt plassert i to poser, den ene inne i den andre, tett lukket. Disse posene må ikke være fulle eller komprimerte – de må bare være tett lukket og deponert inne i den vanlige avfallsbeholderen.

Det er fortsatt vår samfunnsplikt å være hjemme så mye vi kan;

Arrangementer eller samlinger med mer enn 10 personer er fortsatt forbudt;

Det kan være maksimalt 5 personer i lukkede områder under 100 m2;

Begravelser kan nå familie delta på.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x