TAP fly - Foto © RoyGabrielsen.com

Nyeste oppdateringer for Portugal (9.okt.)

Ettersom situasjonen i Portugal fortsetter å stabilisere seg, er et av hovedtemaene for samtaler nå – synes å være – reiser til og fra Portugal. Dette ser ut til å være noe som er i konstant forandring og åpenbart gir stor bekymring blant oss, enten for deres egen reise eller for familien som ønsker å besøke dem.

Reise til Portugal
En oppdatert reiselov (Despacho nº 9573-A/2021) ble godkjent. Disse tiltakene er i kraft frem til 23.59 – 31. oktober 2021, og kan som alltid revideres når som helst, avhengig av utviklingen i den epidemiologiske situasjonen.

Ikke-essensielle reiser fra land som tilhører EU, land tilknyttet Schengenområdet (Liechtenstein, Norge, Island og Sveits), USA, Brasil og Storbritannia vil fortsatt være tillatt.

Gruppen av land der reiser til og fra Portugal er avhengige av gjensidighetsavtale er: Saudi -Arabia, Australia, Canada, Chile, Sør -Korea, Jordan, Kuwait, New Zealand, Qatar, Folkerepublikken Kina, Rwanda, Singapore, Ukraina, Uruguay .

Spesielle administrative regioner
1 – Hong Kong
2 – Macau

Territoriale enheter og myndigheter som ikke er anerkjent som land av minst én medlemsstat
1 – Taiwan

Passasjerer som kommer til eller transporterer Portugal fastland med fly, må vise:

  • Et EU digitalt COVID-sertifikat eller kvalifiserte ikke-EU-sertifikater (se reglene nedenfor) eller bevis på en negativ RT-PCR-test (eller lignende NAAT-test) tatt ikke mer enn 72 timer før ombordstigning, eller en Rapid Antigen Test (TRAg) ikke er tatt mer enn 48 timer før ombordstigning
  • Barn under 12 år trenger ikke å presentere testen.
  • Alle passasjerer som ankommer med fly må fylle ut et online passasjerkort (individuelt) før avreise til Portugal og skrive ut bekreftelsen. Skjemaet finner du her: https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card

Å presentere et gyldig gjenopprettings-/vaksinasjons-EU digitalt COVID-sertifikat, eller et gyldig ikke-EU-ekvivalent, unntar passasjerer fra kravet om karantene ved ankomst.
Det unntar også passasjerer som kommer fra et land på listen “bare viktige reiser” fra å presentere en vesentlig grunn til å reise til Portugal.

Akseptvilkår for ikke-EU-sertifikater
Godkjenningen av disse sertifikatene er basert på gjensidighet, noe som betyr at Portugal bare godtar sertifikater fra land som igjen godtar EUs digitale COVID -sertifikat.

Vaksinasjonssertifikatet må vise en fullstendig og gyldig vaksinasjon, med en COVID-19-vaksine godkjent av EU. Vaksinasjon anses som gyldig etter 14 dager, og sertifikatet må inneholde nødvendige detaljer bestemt av loven, som er; innehavers navn og DOB, målsykdom eller agent: COVID-19 (SARS-CoV-2 eller en av dens varianter), navn på vaksine, produsent, serienummer, totalt antall skudd, dato for vaksinasjon med dato for siste administrering dose, enheten og landet som utstedte sertifikatet.

Innreise Portugal til lands
Det er ingen restriksjoner når du går inn på land, med mindre du kommer fra et land der test eller isolasjon er spesielt påkrevd.

Reisekrav over hele verden
https://www.algarvepromotion.pt/preview.aspx?pageID=4058&ver=19302

DGS oppdateringer om profylaktisk isolasjon
Heldigvis og som forventet har vaksinasjon mot COVID-19 redusert risikoen for alvorlig sykdom og død, og derved endret regjeringens vurdering av personer med høy risiko. Bare personer som ikke har fullført vaksinasjonsplan, eller som vaksineres i nærheten av en samboer som er et positivt tilfelle av COVID-19, så vel som de som jobber på omsorgsboliger, fengsler og mottakssentre osv., Anses nå som være ‘høy risiko’.

I denne oppdaterte forskriften defineres omfanget av profylaktisk isolasjon, som ender etter at et negativt resultat er oppnådd den tiende dagen etter den siste eksponeringen for det bekreftede tilfellet av COVID-19. Helsetilsynet kan imidlertid beordre 14-dagers profylaktisk isolasjon i ekstreme tilfeller.

Forordningen forsterker at den komplette vaksineordningen gir beskyttelse mot COVID-19, “selv i lys av sirkulasjonen av nye varianter, for eksempel Delta-varianten”.

Risikovurderingen avhenger av:
a) eksponeringsnivå
b) immunitetsstatus (fullstendig eller gjenopprettet COVID-19-vaksinasjon de siste 180 dagene)

For mer detaljert informasjon, vennligst be faktabladet (FS27) fra afpop -kontoret eller last det ned direkte fra nettstedet vårt www.afpop.com

Booster -vaksinasjon – 3. dose
Den tredje dosen av COVID-19-vaksinen ble godkjent 4. oktober av European Medicines Agency for personer over 18 år etter seks måneder med den andre dosen, for å øke antistoffene. Portugal har besluttet å vaksinere bare de over 65. Datoen som er satt for dette skal begynne er 11. oktober og forventes å være ferdig innen utgangen av desember 2021. Ifølge DGS booster vaccinat

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x