Porto. Foto © RoyGabrielsen.com

Nord-Portugal: rasende over TAP-strategi for å komme tilbake i luften

Porto 26. mai 2020 (Lusa)Presidenten for hovedstadsområdet i Porto sa tirsdag at han måtte vurdere en alternativ strategi for regionen, med eller uten flaggbærer TAP, etter å ha kritisert planen for å oppsummere aktiviteten som “forverrer fiendtlighet” nord i landet.

Planen om å gjenoppta flyselskapets virksomhet ble avslørt mandag og forutsetter 27 flyvninger i uken til slutten av juni og 247 den påfølgende måneden, for det meste fra Lisboa.

“Situasjonen som er opprettet av TAP er uforståelig og forverrer bare følelsen av fiendtlighet overfor styringsmodellen som blir fulgt,” sa Eduardo Vítor Rodrigues i en uttalelse sendt til Lusa.

Presidenten for hovedstadsområdet i Porto og ordfører i Vila Nova de Gaia sa at Porto lufthavn ikke bare er en lavpris flyplass og at folket i Nord “ikke fortjente denne behandlingen”.

“Saken vil bli behandlet igjen med statsministeren, men det er viktig å begynne å vurdere en alternativ strategi for regionen, med TAP eller uten TAP. Hvis TAP tror det kan ignorere Nord, vil Nord-Portugal helt sikkert ignorere TAP.”, la Eduardo Vítor Rodrigues til.

Flyselskapet har sagt at det vil fortsette aktiviteten, men advarte om at ruter kan bli endret hvis omstendighetene krever det.

TAPs plan for juli åpner for gjenopptakelse av direkteforbindelser fra Porto til Paris, Luxembourg og Madeira.

Flyselskapet har vært helt jordet siden begynnelsen av pandemien, i likhet med andre selskaper, som har blitt rammet av innesperringen og stengingen av grensene for å forhindre Covid-19.

Ifølge en vurdering fra nyhetsbyrået AFP har Covid-19-pandemien forårsaket mer enn 346.000 dødsfall og smittet mer enn 5,5 millioner mennesker i 196 land og territorier.

I Portugal har 1 342 personer døde av 31 007 bekreftet som smittet, og det er 18 096 gjenfalte tilfeller, ifølge helsemyndighetene.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x