Lisboa Airport Humberto Delgado

Nesten fire timers ventetid på ankomst til Lisboa flyplass på grunn av SEF-streiken

22.august 2021 (Lusa)Ventetiden på grensekontrollen til flyplassen i Lisboa, for flyankomster fra ikke-Schengen-områder, nådde 3:43 i morges, ifølge en offisiell kilde fra ANA – Aeroportos de Portugal, på grunn av streik i SEF.

Vår kommentar: Noen nordmenn tror de må vise pass, – men det trenger de ikke så lenge de kommer fra innsiden av Schengen-området.

I sin tur, ved avganger, var maksimal ventetid 35 minutter i løpet av morgenen, ifølge flyplassadministrasjonsselskapet.

I følge ANA fortsetter den delvise streiken av arbeidere fra Foreigners and Borders Service (SEF), som begynte 14. august, uten å ha “relevant innvirkning på de gjenværende flyplassene”.

Arbeidernes protest tar sikte på å bli “vurdert i omstillingsprosessen” av SEF, som innebærer endringer i enheten, tilbakekalte lederen for Union of Investigation, Inspection and Borders Inspectors (SIIFF), Renato Mendonça i forrige uke.

Fagforeningslederen husket at loven krever “kall til arbeidernes representative strukturer og få dem til å delta” i kollektive forhandlinger, men at regjeringen har inntatt en autokratisk holdning, som for å fortsette innebærer å fortsette konkurransen og “gå videre mot måter å kjempe hardere og det forårsaker en annen slags innvirkning ”.

Renato Mendonça forklarte at den delvise streiken vil finne sted minst til slutten av august, og at den største effekten har vært i Lisboa, en strategi som han sier tar sikte på å “forårsake en mindre innvirkning på passasjerflyten og på normal funksjon av flyplasser “, som han hevdet å være” lett verifisert ved at køene har nådd sitt høydepunkt på fire timer “.

Lederen, forrige uke, estimerte allerede som “mulig at det samme skjer” gitt det “høye” antallet flyreiser som forventes for denne helgen.

Streiken ble innkalt av SIIFF på grunn av mangel på svar fra regjeringen om inspektørenes fremtid, etter godkjenning av lovforslaget som “sørger for spredning av politimaktene til SEF av PJ, PSP og GNR”.

Streiken regnet imidlertid ikke med Unionens tilknytning til undersøkelses- og inspeksjonskarrieren til Foreigners and Borders Service (SCIF/SEF).

Protesten begynte 14. august og dekker delvis alle ansatte som jobber ved landets viktigste grenseposter.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x