Nå forberedes det at strendene skal taes i bruk. Foto © RoyGabrielsen.com

Nå er Portugal lei, og ser frem til å åpne

En veldig liten tur langs to strender her i midten av Portugal – Silver Coast – viser tydelig at folk nå ser frem til å få litt mer normale tilstander. Når sola varmer, og man normalt ville ligget på stranden og solbadet, så er restriksjonen tunge å bære.

Nå, da de aller fleste kaféer er stengt, og isbarene bare er sporadisk åpne, så er det mange som bare må nøye seg med å kjenne på følelsen av sommer.

Her er det personalmøte, hvor åpningen planlegges.
Det blir spennende å se hvordan det blir til uken.
São Martinho do Porto, Portugal 2020-05-12

Portugisere flest er veldig tro mot hva myndighetene bestemmer, men myndighetene må ikke strekke det for langt. Økonomien i Portugal tåler heller ikke mye mer – som i de fleste andre land. Nå er det på tide med en godt planlagt gjenåpning av samfunnet igjen.

En av de mest populære utfartsstedene i Silver Coast er Foz do Arelho. Her har det vært fysiske sperringer, fordi det er så populært at oppfordringer til å ikke oppholde seg på stranden, ikke er nok. Når er sperrebåndene vekk, og plastikk-griser for å hindre parkering er plassert ut, men det hjelper ikke – nå er grensen nådd – selv for portugisere.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x