Foto © RoyGabrielsen.com

Myndighetene stengte 13 restauranter i Lisboa i mars

Myndighetene stengte 13 restauranter i Lisboa-området i mars, da disse drev uten nødvendige tillatelser. Kundene ble skaffet i sosiale medier. Markedsføringen gikk eksempelvis på “ekte vegetar” eller “ekte asiatisk” som slagord for å lokke kunder.

Det er “Autoridade para a Segurança Alimentar e Económica” (Authority for Food and Economic Security –  ASAE) som utfører denne type kontroll, og de har nå oppdaget at det har kommet en ny type økonomi, som foregår i sosiale medier – og kun der. Dette i håp om å komme under radaren for denne type kontroller.

ASAE går nå derfor etter denne type virksomheter for å sikre matkvaliteten og hindre urettferdig konkurranse. Denne type virksomhet går på bekostning av de som driver lovlig, betaler sine skatter og arbeider innenfor loven.

ASAE setter nå mer fokus på markedsføring av virksomheter på internett generelt, og i sosiale medier spesielt. “Vi må tilpasse oss de skiftene tidene” sier ASEA.

På spørsmål om dette fenomenet bare gjelder for Lisboa-området, så svarer ASEA at denne type virksomhet er mest aktuell i by-områder, men men at de ikke ser bort ifra at det foregår i hele Portugal. Denne nye type overvåking vil derfor foregå over hele landet.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x