Kari med Constance og Ole med Lily. Foto © RoyGabrielsen.com

Mitt Portugal besøker nordmenn i Portugal

Mange har en lidenskap, jobb eller hobby de kan ta med seg ut av Norge, – hvis de synes klima i Norge blir for tøft – eller helt andre grunner. For mange av oss som har besøkt Portugal én gang, vil gjerne komme tilbake flere ganger – og aller helst være her hele tiden.

Jeg har vært litt nysgjerrig på hva nordmenn gjør her nede. Er alle pensjonister og nyter sol og et glass rødvin? – Eller skjer det mer?

Jeg møtte Kari og Ole Helle på et arrangement i Obidos før jul. Det ble bestemt at jeg skulle komme å besøke dem på et senere tidspunkt.

Kari og Ole er usedvanlig hyggelige, og deler mer enn gjerne av sin erfaring med sin overgang fra Rakkestad i Østfold, til sentrum av Portugal.

Opprinnelig kommer begge fra Bergensområdet og flyttet til Portugal – fra Rakkestad – i 2017. Altså, ikke alt for lenge siden.

Hva driver så de med? Jo, omtrent det samme som i Rakkestad – oppdrett av hunderasen Boerboel (“Bondens store hund” – sørafrikansk mastiff).

Markedet er ikke bare i Norge, så oppdrett fungerer minst like godt fra Obidos, som fra Rakkestad. Markedet er EU/Europa, og de har hittil solgt til Portugal og Sverige – foruten Norge.

Kari og Ole har 3 tisper og en hann. Hannen er satt på forings-avtale et annet sted, for at den ikke skal bli “ør” i hodet når tispene har løpetid..

Familien Helle har en romslig eiendom, hvor det med tiden kan bli plass til gjester, eller til og med noe utleie – hvis det dukker opp behov for det.

39°19’2.2296″ N 9°8’44.9916″ W

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x