Parlamentet i Lisboa

Ministerrådet godkjenner tiltak som medfører unntakstilstand

Lisboa 19. mars 2020 (Lusa) – Regjeringen møtes i dag i Ministerrådet for å godkjenne tiltakene som materialiserer utførelsen av dekretet fra presidenten for republikken om etablering av unntakstilstand, som ble godkjent av parlamentet på onsdag, etter gunstig mening fra den utøvende.

Nødsituasjonen som statssjefen foreslår for å inneholde Covid-19-pandemien, gir mulighet for obligatorisk obligatorisk innesperring av innbyggere hjemme og begrensninger i bevegelse på offentlige veier, med mindre det er berettiget.

For å “redusere risikoen for forurensning” og gjøre forebygging, kan “de nødvendige begrensninger pålegges av de kompetente offentlige myndigheter”, inkludert “obligatorisk innesperring hjemme eller i et helsestasjon, etablering av sanitære gjerder”, samt “den interdiksjon av reise og opphold på offentlige veier som ikke er berettiget ”.

Dekretet bestemmer at staten kan kreve at privatpersoner leverer tjenester og bruker eiendommer, som sykehus eller fabrikker, innenfor rammen av Covid-19s unntakstilstand.

I følge dekretet er det også mulig å “bestemme den obligatoriske åpningen, driften og driften av selskaper, bedrifter og produksjonsmidler eller nedleggelse av disse”, i tillegg til andre begrensninger eller endringer i funksjonen.

Suspensjon av streikeretten er også forutsett hvis dette “kompromitterer funksjonen til kritisk infrastruktur” eller “tilbudet av helsehjelp” i bekjempelse av pandemien og muligheten er åpen for offentlige myndigheter å be “ansatte fra offentlige og private enheter, uansett type obligasjon ”for å rapportere til tjenesten.

Dekretet hindrer “enhver handling av aktiv eller passiv motstand” til å overholde tiltakene som er gitt i unntakstilstanden, og regjeringen kan begrense eller forby møter eller demonstrasjoner på grunn av faren for overføring av det nye koronaviruset.

Ytringsfrihet og informasjon ivaretas med erklæringen om unntakstilstand, samt rettighetene til sivil kapasitet og statsborgerskap.

Dekretet ble godkjent av plenum for republikkens forsamling uten stemmer mot og med gunstige stemmer fra PS, PSD, PSD, CDS-PP, BE, PAN og stedfortreder for Chega, André Ventura.

PCP, De Grønne, den ikke-registrerte stedfortreder Joacine Katar Moreira og Venstres initiativs nestleder, João Cotrim de Figueiredo, avsto fra å stemme.

Portugal registrerer to dødsfall i 642 tilfeller av infeksjon med det nye koronaviruset, ifølge bulletin fra Generaldirektoratet for helse som viser til virkningene av pandemien i landet som ble utgitt onsdag.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x