TAP fly

Maskepåbud opphevet på fly og flyplasser fra mandag

Mange har ventet på dette. Fra mandag 16. mai trengs det ikke lengre maske for å reise med fly, – men du kan selvfølgelig bruke maske hvis det gir deg mer trygghet.

The Portugal News skriver videre:

European Aviation Safety Agency (EASA) og European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) har rapportert at de fra og med neste mandag ikke lenger vil anbefale obligatoriske masker på europeiske flyplasser og flyreiser.

I en felles uttalelse utgitt i dag, angående flyreiser i Den europeiske union (EU) på et tidspunkt med opphevelse av restriksjoner knyttet til Covid-19, indikerer EASA og ECDC at de vil “trekke tilbake anbefalingen om obligatorisk bruk av medisinske masker på flyplasser og om bord på en flyreise”, mens du husker at “en ansiktsmaske fortsatt er en av de beste beskyttelsene mot overføring” av SARS-CoV-2, nemlig for de mest sårbare menneskene.

“Oppdateringen av den felles protokollen om luftfartshelsesikkerhet tar hensyn til den siste utviklingen i pandemien, spesielt nivåene av vaksinasjon og naturlig ervervet immunitet og oppheving av restriksjoner i et økende antall europeiske land”, rettferdiggjør disse EU-byråene.

På spill står nye anbefalinger for flyreiser i EU om bruk av ansiktsmasker, som bør tre i kraft fra mandag.

Varierende regler

Likevel vil reglene angående masker fortsette å variere fra flyselskap utover denne datoen, så disse europeiske byråene påpeker at på flyvninger til eller fra en destinasjon der bruk av masker fortsatt er nødvendig på offentlig transport, må de fortsette å oppmuntre til bruk av masker, i tråd med anbefalingene.

Sårbare passasjerer må også fortsette å bruke ansiktsmaske uavhengig av reglene, forsvare EASA og ECDC, og spesifisere at det i disse tilfellene må brukes en maske av typen FFP2/N95/KN95, “som gir et høyere beskyttelsesnivå enn en standard kirurgisk maske.”

EASAs administrerende direktør Patrick Ky fremhever at “Fra og med neste uke vil ansiktsmasker ikke lenger være obligatoriske i flyreiser i alle tilfeller, stort sett i tråd med de nye kravene fra flyselskaper og nasjonale myndigheter over hele Europa om offentlig transport”.

“For flypassasjerer og mannskaper er dette et stort skritt fremover i normaliseringen av flyreiser”, sier Patrick Ky, men oppfordrer passasjerer til å oppføre seg “ansvarlig og respektere valgene til andre rundt dem”.

Portugal regler

For øyeblikket sier reglene for fastlands-Portugal fortsatt at masker må brukes på offentlig transport.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x