Lisboa. Foto © RoyGabrielsen.com

Lisboa og Porto beste byer for å bo, næringsliv og turisme

Lisboa, 14. september 2021 (Lusa) Lisboa og Porto er de beste byene å bo, å besøke og gjøre forretninger i, ifølge den syvende utgaven av rangeringen utarbeidet av konsulentselskapet Bloom Consulting, utgitt i dag.

Konsulentfirmaet utarbeider årlig denne Bloom Consulting Portugal City Brand Ranking, en studie uten “noen kvalitativ eller meningsvariabel”, basert “utelukkende” på kvantitative data (offisiell statistikk, online undersøkelser, internettsideytelse og sosiale nettverk i kommunene) “som klassifiserer ytelsen til merkene i de 308 portugisiske kommunene “.

En algoritme genererer en generell ‘rangering’ som følger av vektingen av tre andre ‘rangeringer’, som rangerer kommunene i tre dimensjoner: å bo, besøke og gjøre forretninger (investeringsattraksjon).

Lisboa og Porto leder årets samlede rangering og også de tre andre i studien som ble publisert i dag av Bloom Consulting.

I analysen av de beste kommunene å bo i, er ‘topp 5’, i tillegg til Lisboa og Porto, Coimbra, Braga og Viseu.

Innen reiseliv er kommunene med den beste klassifiseringen Lisboa, Porto, Funchal, Cascais og Portimão.

I virksomheten følger Cascais, Vila Nova de Gaia og Coimbra Lisboa og Porto.

I den generelle ‘rangeringen’ som tar hensyn til alle disse aspektene er Lisboa, Porto, Cascais, Braga og Coimbra, den samme ‘topp 5’ som den forrige studien, publisert i 2019.

“I år 2020 [på grunn av covid-19-pandemien] valgte vi å ikke lansere den sjette utgaven på grunn av flyktigheten i data og omstendigheter,” skrev administrerende direktør i Bloom Consulting, Filipe Roquette, i dokumentet som ble utgitt i dag.

Årets studierapport har tre høydepunkter, alle knyttet til pandemien: Lousã kommune, Alentejo -regionen og temaet bolig.

“Lousã er en av kommunene som skiller seg mest positivt ut sammenlignet med 2019, og den proaktive interessen for denne kommunen har et spesielt fokus på temaer som strender (+121%), turistattraksjoner (+114%) og naturlige underverk (+ 173 %). Etterspørselen etter disse tre temaene i reiselivsdimensjonen er i tråd med økningen på nasjonalt nivå i etterspørselen etter ‘Landlig og bærekraftig turisme’, som i fjor også steg med 59%”, heter det i dokumentet.

Alentejo, derimot, “var den eneste regionen i Portugal som hadde en proaktiv interesse høyere enn året før”, noe konsulenten sier kan være berettiget fordi covid-19 har ført til at “mange mennesker ønsker å flytte bort fra byområder ”.

Til slutt registrerte studien “en klar nedgang i etterspørselen etter temaer mer knyttet til turisme” og “etterspørselen etter boliger og andre spørsmål knyttet til livskvalitet kom til å ha en helt spesiell overvekt i denne utgaven”, og pandemien “hjalp å bringe mer relevans til sosiale faktorer som ofte dukket opp i bakgrunnen ”.

I år gjennomførte konsulenten en spesifikk studie om virkningen av covid-19 “for å tiltrekke turisme, investeringer og talent” fra kommuner, og la til analysen av de forskjellige variablene fra Consulting Portugal City Brand Ranking-undersøkelser “fra mer enn 1000 viktige profiler ”i de 18 nasjonale distriktene.

“Det er viktig å huske på at fremtiden ikke vil være en kopi av fortiden før pandemien, og at dens effekter ikke bare vil merkes i bransjene, men også i målgruppens personlighet”, heter det i studien.

Ifølge konsulenten, “i tillegg til å håndtere pandemien, viser borgere fra nord til sør i landet en enhetlig stemme i forhold til de nye prioriteringene [som ikke var så relevante før utseendet av covid-19] at de ville liker å se implementert i sine kommuner ”og” den første er knyttet til tilgang til kvalitetshelsetjenester i kommunene deres, etterfulgt av implementering av sikkerhets- og hygieneprogrammer på skoler og arbeidsplasser og ikke-massering av offentlige rom ”.

Studien konkluderte med at en ny trend med “urban exodus” har dukket opp, med rundt 73% av respondentene som fortsatt avslørte ønsket om ikke å gå tilbake til en 100% ansikt til ansikt arbeidsform, og at 75% sa at de har tenkt å reise utelukkende til nasjonale destinasjoner på neste ferie.

På den annen side avslørte studien at befolkningens oppfatning i forhold til håndteringen av pandemikrisen vil påvirke valgmuligheten for flertallet av de som har tenkt å delta i kommunevalget 26. september.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x