Aktivitet i Lisboa under Covid-19 pandemien. Foto © RoyGabrielsen.com

Lisboa etter COVID-19 restriksjonene

Last updated:

Jeg hadde allerede planlagt en Lisboa-weekend fra fredag 13. Til lørdag 14. mars, og valgte å oppretteholde turen med overnatting på hotel i sentrum. Litt for å sjekke stemningen og hvordan folk forholdt seg til det nye viruset.

Jeg har ikke sjekket offisielle opplysninger, og dette er basert på egenerfaring.

Jeg parkerte ved Cais do Sodre og gikk gjennom sentrum, og det var folk over alt. Litt tynnere enn på en vanlig fredag, men alt virket som «normalt».

På hotellet var det mange mennesker, og live band i baren. Man tenkte ikke umiddelbart på noe virus-trussel. Men det var mest par der, så kontakten mellom menneskene var ikke ny, men en allerede etablert kontakt. Personalet holdt litt avstand, uten å virke redde eller avvisende.

Lørdag ute i byen, så var det mange som gikk tur i de smale gatene i Alfama, og det var ikke tynnere befolket enn at det hele virket som “normalt”, men jeg har vært der før på en lørdag, – og det er gjerne mye tettere med folk. Så hele opplevelsen ble mer behagelig, da det var plass til alle.

Alle serveringssteder – eller billettkontorer – der de tok i mot penger, hadde hånd-rensekrem og utvekslet penger via en skål, som sikkert ble byttet ofte. I det hele, så følte jeg meg trygg, da alle tok hensyn til den oppståtte situasjonen.

Det lå dessuten opplysninger fra Lisboa kommune på bordene på alle utestedene om hvordan unngå smitte. Andre steder, hvor bordene var tett i tett, så var annenhver av bordene blokkert for bruk.

Saken oppdateres…

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x