Trafikkulykke Tornada, Caldas da Rainha. Foto © RoyGabrielen.com

Kampanjen “Reis uten hastverk” starter på tirsdag på de travleste veiene

Lisboa, 9.august 2021 (Lusa)National Road Safety Authority (ANSR), Public Safety Police (PSP) og Republican National Guard (GNR) lanserer tirsdag trafikksikkerhetskampanjen “Reise uten hastverk” på veier med mye trafikk.

I en uttalelse som ble sendt til Lusa, informerer PSP om at handlingen “har som mål å varsle sjåførene om faren ved for stor fart, gitt at dette er en av hovedårsakene til ulykker på veiene, og er ansvarlig for mer enn 50% av de registrerte overtredelsene”.

Denne kampanjen, inkludert i den nasjonale inspeksjonsplanen for 2021, vil pågå fra 10. til 16. august.

“For å bidra til å redusere risikoen for ulykker og vedtak av sikrere oppførsel av sjåfører”, vil kampanjen integrere bevissthetshandlinger fra ANSR og inspeksjonsoperasjoner fra PSP og GNR “med spesielt fokus på veier og adkomst med høy trafikkflyt” der det regelmessig skjer brudd som representerer en økt risiko for ulykker, forklarer notatet.

PSP hevder at “hastighet er hovedårsaken til en tredjedel av alle dødsulykker”.

“Ved en overkjøring øker sannsynligheten for at det er dødelige ofre avhengig av hastigheten kjøretøyene sirkulerer. Hvis et kjøretøy kjører i 30 kilometer for fort i timen (km/t) er sannsynligheten for at konsekvensene av å bli påkjørt, for å være dødelig 10%. Ved å øke hastigheten til 50 km/t blir sannsynligheten 80%, understreker han.

Sikkerhetsmyndigheter forsterker meldingen om at “en trafikkulykke ikke er et dødsfall, og at de alvorligste konsekvensene kan unngås ved å utføre sikker oppførsel på veien”, og gjøre sjåførene bevisste på å reise uten hastverk.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x