Foto: Interpol

Interpol advarer om salg av falske og farlige medisinske forsyninger under pandemi

Internasjonalt politi snakker om hvordan kriminelle tjener enkle penger.

Interpol advarte torsdag mot spredning av forfalsket medisinsk verneutstyr, for eksempel masker, og bemerker at Covid-19-pandemien er en måte for kriminelle å tjene enkle penger.

I en operasjon som fant sted mellom 3. og 10. mars arresterte Interpol 121 mennesker i 90 land, og beslagla potensielt farlige produkter til en verdi av nesten 13 millioner euro.

Interpol fant mer enn 2000 annonser på Internett relatert til salg av piratkopierte produkter, spesielt beskyttelsesmasker, der etterspørselen økte med progresjonen av smitte med det nye coronavirus over hele verden

Det ble beslaglagt 34.000 forfalskede masker og falske medikamenter som viste seg å være effektive mot koronaviruset, 37 kriminelle organisasjoner ble angret og mer enn 2500 internettsider ble lukket med reklame for ulovlige legemidler.

Det internasjonale politiet understreker at forfalskede medikamenter er farlige fordi de ofte inneholder feil mengde aktiv ingrediens (som standard eller i overkant) eller fordi de blir stjålet og lagret uten sikkerhetsgarantier.

Det nye koronaviruset, som er ansvarlig for Covid-19-pandemien, har allerede smittet mer enn 220 000 mennesker over hele verden, hvorav mer enn 9 000 er omkommet.

Av de smittede har mer enn 85 500 kommet seg fra sykdommen.

I Portugal økte Generaldirektoratet for helse (DGS) i dag antall bekreftede smittetilfeller til 785, 143 flere enn på onsdag. Dødsfallet i landet har steget til tre.

Portugal har vært i en unntakstilstand siden 00:00 i dag.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x