Fullmåne. Foto © RoyGabrielsen.com

I kveld har vi en god grunn til å gå til vinduet og se på himmelen. En ‘rosa’ måne dukker opp

Super Full Moon‘ vil se 14% større ut og 30% lysere.

Gjør deg klar til å se en ‘rosa’ Super Full Moon i kveld som lyser opp himmelen. 

Meteorologer forventer at Super Moon-fenomenet, som forekommer hvert år, vil bli enda lysere i kveld og at månen skal vises mye større. Dette skyldes dens nærhet til Jorden, den klare himmelen og også reduksjon av luftforurensning, forårsaket av isolasjon på grunn av coronavirus-pandemien.

Øyeblikket for fullmåne-fasen vil være 8. april ved 03:35-tiden, og øyeblikket for måne-oppgang vil være dagen før 7. april (i dag) ved 18:08-tiden, der Månen vil være i en avstand på omtrent 356 906,557 km fra Jorden, informerer  Lisboa astronomiske observatorium .

Den beste tiden å observere denne ‘Super Full Moon’, vil være i øyeblikket ved måne-oppgangen, når den dukker opp i horisonten, det vil si den 7. april i Lisboa kl. 19.32, Porto kl. 19.30, Coimbra kl. 19.29, Funchal kl. 20:03 og Ponta Delgada klokka 19:41, sier OAL.

Imidlertid vil månen faktisk ikke være rosa, gitt at uttrykket oppsto blant indianere, som refererte til tiden på året når en blomst med den fargen blomstrer, i USA, og sammenfaller med fenomenet.

Månen vil ha en oransje fargetone, den vil se 14% større ut og 30% lysere. I pandemitider er dette en god grunn til å gå til vinduet for å se på himmelen.

Hvor kommer månen opp der du er?

Hvis du lurer på hvor månen kommer opp der du er – så finnes det en App for det. (Det finnes mange..)

LightTrac er en av flere apper for å følge sol og måne.
http://www.lighttracapp.com

Oppdatering:

Her jeg bor, – så forsvant alt i tykk tåke. (São Martinho do Porto)

Bak denne tåken skal det være en Super Moon
×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x