Hard drive
By Evan-Amos - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

“Hacker” Rui Pinto satt under husarrest

Porto, 8. april 2020 (Lusa)Rui Pinto, mannen bak Football Leaks og opphavsmannen bak avsløringene av Luanda Leaks-saken, som har sittet i varetekt siden 22. mars 2019, ble i dag satt under husarrest, fortalte advokatene til Lusa.

”På nåværende tidspunkt ble den forebyggende varetekten som ble brukt på Rui Pinto opphevet, etter å allerede ha forlatt lokalene til fengselsetablissementet knyttet til PJ [Policia Judiciária]. Rui pinto er nå underlagt tiltaket for plikt til å bo i hjemmet (husarrest), kombinert med forbudet mot tilgang til internett, under rettsvesenets politi-kontroll, står det i en uttalelse sendt til Lusa av advokatene William Bourdon, Francisco Teixeira da Mota og Luísa Teixeira da Mota.

17. januar besluttet Lisboa’s straffemyndigheter å bringe Rui Pinto for retten for 90 forbrytelser for urettmessig tilgang, upassende tilgang, brudd på korrespondanse, datasabotasje og utpressingsforsøk, men frigjorde han for 57 av de 147 forbrytelsene som tiltalte hadde blitt anklaget for av det offentlige departementet (MP).

Etter å ha blitt arrestert i Ungarn og utlevert til Portugal under et internasjonalt mandat, Rui Pinto har vært i varetekt siden 22.  mars  2019 for levering av en harddisk til Platform Protection Varslere fra Afrika, som muliggjorde avsløringen av Luanda Leaks, en sak om korrupsjon relatert til den angolanske forretningskvinnen Isabel dos Santos.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x