En konstruksjonsboom som ble ansporet av massemessig byvandring i siste halvdel av 1900-tallet resulterte i at boligmasser ble bygget uten riktig varmeisolasjon. Foto © RoyGabrielsen.com

Fryser i paradis: Portugals energifattigdomsproblem

Hvert år sliter millioner med å overleve kjølig vintervær i trekkfulle hjem.

Dette melder publico.eu. Vi bringer et oversatt utdrag her. Lenker til interessant informasjon.

Portugal er kjent for sitt milde klima og solfylte strender, men hvert år fryser hundrevis av mennesker og millioner flere strever for å overleve kjølig vintervær.

Den kollektive elendigheten kan direkte tilskrives billig boligmasse som er dårlig rustet til å holde innbyggerne varme når temperaturen synker. Ifølge data samlet inn av Eurostat, innrømmer nesten en femtedel av Portugals 10 millioner innbyggere at de ikke klarer å holde hjemmene tilstrekkelig varme, langt mer enn gjennomsnittet 6,9 prosent av EU-befolkningen som lider av det samme dilemmaet.

“Portugal er et av EU-landene med flest mennesker som lider av energifattigdom ,” sa João Pedro Gouveia, lederforsker ved Nova University Lisboas senter for miljø- og bærekraftsforskning. “Folk bruker enten store deler av pengene sine på å betale for varme, eller tilpasser seg situasjonen ved å gå uten den og ha på seg kåper, hatter og hansker innendørs og leve under forhold som folk i resten av Europa ikke ville tåle i dag og tid . “

Goveia sa at en byggeboom som ble ansporet av massemessig byvandring i siste halvdel av det 20. århundre, resulterte i at boligmasser ble bygget uten riktig varmeisolasjon – noe som bare ble innlemmet i landets bygningskoder på 1990-tallet.

“Som et resultat av dette oppfyller ikke 75 prosent av de 1,5 millioner bygningene i Portugal som har energieffektivitetssertifikater ikke de nødvendige retningslinjene for varme,” sa Gouveia. “Vi forventer at to tredjedeler av bygningsmassen som forblir usertifisert, faktisk er mye, mye verre.”

Portugal har noen av de høyeste strømprisene i blokken – 21 cent per kilowatt-time , inkludert avgifter og avgifter – og de åttende høyeste naturgassprisene i EU – 6 cent per kWh – som gjør oppvarming ineffektive hjem til et -oppnå luksus for mange i et land der gjennomsnittlig månedslønn bare er 970 € .

“I godt isolerte hjem i Nord-Europa må man knapt kjøre radiatoren for å holde seg varm, men å bo komfortabelt i dårlig bygget hjem her krever at olje eller elektriske radiatorer er i gang hele dagen,” sa Francisco Ferreira, president for Zero, en portugisisk miljømiljø. NGO. “Da vi hadde et kaldt blunk i januar, samlet folk lett regninger på over € 240 i måneden bare for å ha en 200-watt radiator i gang.”

Det forårsaker også Portugal problemer med å nå sine klimamål.

“Vi vet at en stor del av Europas utslipp kommer fra bygninger med dårlige energieffektivitetsstandarder, og dette er spesielt tydelig i disse hjemmene der energi hele tiden kommer til å kaste bort,” sa Ferreira. “Det skal mye til for å endre situasjonen i Portugal.”

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x