Foto © RoyGabrielsen.com

Forslag til nye regler for restauranter i Portugal

Kunder skal sitte på trygge avstander, desinfisere hendene ved restaurantinngangen, måle kroppstemperatur og utføre covid-19 tester på ansatte, – er noen av reglene som er foreslått for regjeringen fra restauranter for unntakstilstand. Dette melder LUSA / The Portugal News.

Jorge Santos, restaurantgründer og ansvarlig for BB Gourmet i Campo Alegre, Porto, kjenner utenat skriptet for de nye reglene han vil måtte implementere ved etableringen sin når regjeringen lar restauranter åpne på nytt, – og trygt, i forbindelse med pandemien til Covid -19.

“Kunden må bestille for å få tilgang til restauranten. Ved ankomst vil vi måle kundens temperatur, og hvis den ikke tilsvarer [til en sikker verdi], vil du ikke kunne gå inn. Bordene skal ha tom meters avstand til hverandre. Valget av menyen vil være i en applikasjon på mobiltelefonen eller på nettbrettet i restauranten, lister Jorge Santos, bevæpnet med en maske, visir og hansker.

Forretningsmannens beredskapsplan for å bekjempe covid-19 forutsetter at matbestillinger ankommer bordet med ansatte som alltid har visir, masker og hansker.

Betalingen er ‘online’ eller i kontanter for å oppmuntre deg til ikke å måtte bytte, legger han til, og viser til å ha kapasitet til å betjene mellom 40 og 50 personer samtidig. I pre-covid-19 ganger hadde den kapasitet for rundt 100 kunder samtidig.

Målingen av kroppstemperatur for ansatte ved vaktbytte, samt realisering av covid-19-tester, er andre tiltak som restaurantvirksomheter anser som viktige.

I et intervju med Lusa forsvarer presidenten for den nasjonale restaurantforeningen PRO.VAR (Promote and Innovate National Restoration) implementeringen av obligatoriske covid-19-tester for “alle ansatte i catering-sektoren” og “finansiert av regjeringen”.

“Det var viktig for regjeringen å gjøre en screening hver 15. dag eller ukentlig for alle ansatte for å gi praktisk talt absolutt sikkerhet”, forsvarer Daniel Serra.

Foreningen anbefaler også næringsdrivende i sektoren å gjøre en “fullstendig desinfisering” av bord og stoler etter at kundene forlater det.

”Det må være absolutt sikkerhet fra arbeiderne og tillit fra kunden til å hyppig besøke restauranten. Vi ønsker å ha ekstrem sikkerhet, slik at det er ekstrem selvtillit og for oss å være et eksempel for verden og for turisme å vende tilbake, ”erklærer Daniel Serra.

Spørsmålet om avstanden mellom kundene ved restaurantbordet og temperaturmåling av arbeidere ved inngang og utgang av arbeid og kunder ved inngangen er andre forslag som valideres av restaurantforeningen.

Desinfisering av plassen om natten gjennom klimaanlegg med produkter som er plassert på en generell måte, er også en del av listen over nye regler foreslått av PRO.VAR til regjeringen.

Foreningen anbefaler også næringsdrivende i sektoren å gjøre en “fullstendig desinfisering” av bord og stoler, etter at kundene forlater det.

Tiltakene som foreslås av foreningen, vil øke kostnadene for restaurering og “vil ikke være økonomisk levedyktige” i begynnelsen, konstaterer foreningens president og ber regjeringen om å ha “god mening i å skape andre tiltak enn å øke kostnadene”.

Manuel Pinheiro, 36 år i restauranten og eier av restauranten Gaveto, i Matosinhos, i distriktet Porto, erklærte overfor Lusa at pandemien var en “atombombe” som skjedde i verden og som nådde restaurantsektoren og at måten å bekjempe den felles fienden – det nye coronavirus – vil innebære å implementere sikkerhetstiltak som skal dekke alle restauranter i landet rettferdig.

”Det er enkelt å stenge, men det er ikke åpningen. (…) Det er ingen magisk løsning på seks måneder eller et år, “sier Manuel Pinheiro og hevder at tiltakene som er gjort er et resultat av samarbeid mellom regjeringen, bransjeforeninger og enheter som har tilsyn med sektoren, og at disse tiltakene ” justeres annenhver uker ”, med prioritering av portugisernes helse.

PRO.VAR-foreningen, som hevder å ha møtt flere parlamentariske grupper og med statssekretæren for turisme, Rita Marques, ber regjeringen utvide støtten til sektoren, nemlig i “permitteringen”, til slutten årets.

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x