Foto © RoyGabrielsen.com

Flyplassen i Lisboa er 6 plasser fra jumbo plass angående punktlighet

Luftfartens selskap for luftfart-statistikk OAG (Official Airline Guide) har publisert en liste over flyplasser og flyselskaper. I perioden fra juni 2017 til mai 2018 viser tallene at flyplassen i Lisboa havner på 6. plass bakfra. Av totalt 513 flyplasser, så havner Lisboa på en 508. plass. TAP som selskap havner på 122. av totalt 137 som er med på listen.

Beregningene gjøres ved å telle de avganger og ankomster som er mer enn 15 minutter forsinket.

Lisboa flyplass ble bare slått av flyplasser utenfor Europa, – slike som Mumbai (India), Puerto Princesa (Philippines), Jakarta (Indonesia), Islamabad (Pakistan) and Tunis (Tunisia).

Punktligheten for “Humberto Delgado Airport” er på 60,7%. Rankingen domineres av Japan’s Nagoya Komaki Airport, med 94.5% punktlighet.

Andre flyplasser i Portugal var også på listen, – slik som Porto med 67,5% punktlighet – og havnet dermed 484. plass. Ponta Delgado med 68,8% – 469. plass. Og Faro får hele 73,5% og dermed en 413. plass.

Foto © RoyGabrielsen.com

For flyselskapene fikk TAP og SATA to stjerner for mai måned – som betyr ankomster opp til 15 minutter etter tidtabellen. TAP kom på 122. plass av 137 på listen, med 63,8% ikke-forsinkede ankomster. SATA fikk med sine 71,5% punktlighet 101. plassen.
Det mest punktlige flyselskapet var det koreanske selskapet T’way Air med 95,6%.

TAP svarer på denne undersøkelsen med at forholdene på Lisboa flyplassen lider under for liten kapasitet i forhold til trafikkmengden. Både flyplassen og flykontrollen har for dårlig kapasitet.

ANA svarer derimot at TAP ikke kan skylde på dem for kanselleringer og forsinkelser, da de mener TAP har for liten flåte og bemanning i forhold til sin ruteplan.

På en tidligere undersøkelse kom flyplassen i Lisboa mye bedre ut. Så noe har blitt verre på kort tid.
Les også: Flyplassen i Lisboa er den 12. mest presise

×
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x